Ostanimo u kontaktu

OŠ DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Veliki uspjesi mladog saksofonista Filipa Kežića

Objavljeno prije

filip-kezic-dan-zupanije

Osnovna škola don Mihovila Pavlinović ponosna na uspjehe svog učenika, saksofonista Filipa Kežića. Članak objavljen na stranicama škole prenosimo u cijelosti…

– Uistinu se možemo pohvaliti iznimnim talentima u našoj školi: dokaz tome je Filip Kežić sa svojim glazbenim umijećem. Učenik je 5. B razreda naše škole, ali i učenik četvrtog razreda Osnovne glazbene škole Metković.

– Nakon što je sjajnim nastupom na regionalnom natjecanju izborio plasman za 52. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, Filip Kežić je osvojio I. nagradu u disciplini  saksofon (II. kategorija). Državno natjecanje je održano u Samoboru 6. travnja 2014. godine, a natjecatelja je na klaviru pratila profesorica Karmen Stojić. Svakako bismo željeli spomenuti i prijašnja Filipova postignuća, barem ona iz ove godine. Tako je Filip na međunarodnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola FEMUS u  disciplinama saksofon, klarinet i flauta, održanom u Subotici, osvojio prvu nagradu  cjelokupnog natjecanja. I za kraj, iako ništa manje značajno, koncert Dubrovačkoga  simfonijskog orkestra koji je održan u Kneževu dvoru povodom Dana Dubrovačko- neretvanske županije i Dana Europe na kojem je Filip nastupio kao solist s još nekoliko izvrsnih mladih glazbenika s područja županije. A jedanaest mu je godina tek…

– Izuzetnu ljubav i talent prema glazbi Filip pokazuje od ranog djetinjstva, a ova prva  nagrada na državnom natjecanju i ostala značajna priznanja samo su potvrda njegove velike  predanosti i upornosti. Našem Filipu od srca želimo još mnogo uspjeha, kako u glazbenim tako i u školskim vodama.

Autori: Slavica Ilić i Filip Medak / OŠ don Mihovil Pavlinović

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije