Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Usvojeno županovo izvješće o radu, produljene koncesije, a OB Dubrovnik dana suglasnost za formiranje Odjela za neurokirurgiju, jednoglasno izabrani laureati

Objavljeno prije

Posljednja redovna sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije u ovom mandatu održana je u utorak u Dubrovniku. Na sjednici su među ostalim usvojeni izvješće župana Dobroslavića o radu za drugo polugodište 2020. godine, suglasnost OB Dubrovnik za osnivanje Odjela neurokirurgije, a dodijeljeno je, odnosno produljeno više koncesija na području Dubrovnika.

VK Bellevue je tako dobio produljenje koncesije za područje oko kupališta Bellevue, JLH ispred hotela Pallace, tvrtka Hotel More ispred istoimenog hotela, tvrtka Kono za plažu Banje te tvrtka Jelavić za plažu sv. Jakov.

Govoreći uvodno o svom izvješću o radu za drugu polovicu prošle godine, župan Dobroslavić je istaknuo ”kako je to bilo razdoblje bitke s koronom u kojoj smo spašavali zdravlje sugrađana, ali nismo uspjeli spasiti i turističku sezonu”.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

”Naše zdravstvo potvrdilo se u ovoje pandemiji. Potvrdio se naš Stožer kao i Nacionalni, zahvalni smo Vladi. Nadalje, Županija je zdravstvu osigurala 29 milijuna kuna, od doznaka za opremu, uređaje, specijalizacije, troškove gostujućih liječnika itd. Za zdravstvene radnike, njih 600 odobrili smo posebnu novčanu nagradu. Nastavljeni su radovi na Dnevnoj bolnici Metković, pokrenuli smo projekt Energetske obnove OB Dubrovnik i prijavili ga na mehanizam Oporavak i otpornost”, rekao je župan Dobroslavić.

Istaknuo je i kako je Županija smanjila koncesije, najamnine i naknade u Poduzetničkom inkubatoru.

”U kontaktima s Vladom počeli smo tražiti mogućnosti pomoći za naše gospodarstvenike. Moram istaknuti kako je za plaće Vlada do sada izdvojila 406 milijuna kuna, a za kredite 178 milijuna kuna, od čega 58,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava”, istaknuo je župan.

”Što se tiče infrastrukturnih projekata Pelješki most održava dinamiku, završena je i predstavljena predstudija za autocestu do Osojnika. Studije za brze ceste su u izradi. Provodimo 780 milijuna kuna vrijedne projekte lučke infrastrukture, sve je spremno za odobrenje financiranja ribarskih luka. Provodimo projekte zaštite prirode u dolini Neretve, a trenutno provodimo 43 projekta financirana iz fondova EU. Dosad smo ugovorili 7 milijardi kuna iz EU i po tome smo rekorderi u Hrvatskoj. Ukupno imamo 333 koncesije, samo u prošloj godini ostvareno je njih osam. Nastavili smo podupirati gospodarstvo, naše Povjerenstvo nastavilo je pomagati proizvođačima mandarina. Završen je projekt GLOG, priprema se projekt Koševo – Vrbovci”, rekao je među ostalim župan Dobroslavić.

Izvješće je usvojeno većinom glasova.

Govoreći i proširenju djelatnosti OB Dubrovnik, predsjednica Vilma Kosović istaknula je kako podržava ovakvu odluku te kako neurokiruška struka djeluje pri Kirurgiji već deset godina ponajprije zahvaljujući prof. Lupretu.

”U OB Dubrovnik se izvode najkompliciranije neurokiruške operacije. Pozivam sve vijećnike da jednoglasno podrže ovu odluku”, rekla je Kosović.
Vijećnici su jednoglasno usvojili ovu točku dnevnog reda.

Na sjednici je usvojen i Plan davanja koncesija na pomorskom dobru za 2021., kao i Srednjoročni plan davanja koncesija na pomorskom dobru.

Jednoglasno izabrani laureati

Na ovoj posljednjoj redovnoj sjednici vijećnici Županijske skupštine u ovom sazivu, vijećnici su jednoglasno usvojili i Zaključak o dodjeli nagrada Dubrovačko-neretvanske županije. Priznanja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana županije u svibnju.

Nagrada za životno djelo ide redatelju i književniku Stijepu Mijoviću Kočanu, Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju novinarki HRT-a Silvi Capurso, Ligi protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet kao i Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se Samostanu sv. Dominika u Dubrovniku, Hrvatskom glazbenom društvu Sv. Cecilija iz Korčule te Hrvatskom nogometnom klubu Slaven iz Grude (Konavle.)

FESTIVAL TRADICIJA 'ĐAKOVO NA NERETVI'

Udruga Život zahvalila svima na donacijama za kupnju mamografa za Dnevnu bolnicu Metković

Objavljeno prije

Udruga oboljelih od malignih bolesti Život – Metković zahvalila je svima koji su svojim donacijama na u petak održanom Festivalu tradicija Đakovo na Neretvi doprinijeli kupnji mamografa za potrebe Dnevne bolnice Metković.

Đakovo na Neretvi!
Volimo i štujemo tradiciju i običaje te nam je čast bila biti dio ove manifestacije.

Hvala organizatorima i pokroviteljima koji su nas uključili i prepoznali potrebu kupnje suvremenijeg mamografa za Dom zdravlja Metković te donirali prikupljene priloge na račun otvoren u tu svrhu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Posebno se zahvaljujemo Gradu Đakovo.

Korak po korak, akcija po akcija i naš cilj će biti dostižan. Ustrajni jesmo i vjerujemo u dobro i pomoć svih ljudi.
Hvala!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije