Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

80 MILIJUNA KUNA ZA PROMETNU INFRASTRUKTURU

Uskoro počinje gradnja kružnog toka kod mosta, spoj na autoput te obnavljanje prometnica na desnoj strani Metkovića

Objavljeno prije

U prostorijama gradske uprave danas su predstavljena četiri nova prometna infrastrukturna projekta koja će se realizirati na području Grada Metkovića – spoj Metkovića na autocestu, projekt izgradnje kružnog toka na Lučkom mostu, rekonstrukcija Ulice Zrinskih i Frankopana te rekonstrukcija Ulice Put Narone.

Predstavljanju projekata, ukupne vrijednosti od gotovo 80 milijuna kuna, osim gradonačelnika Dalibora Milana i zamjenika gradonačelnika Roberta Doke nazočili su i ravnatelj Županijske uprave za ceste DNŽ Ivo Kaštelan, direktor Ispostave Dubrovnik Hrvatskih cesta Ivica Tutman te predstavnici tvrtki projektanata Proposta i Geoproming d.o.o.

Projekt rekonstrukcije Puta Narone radit će se od križanja sa Zagrebačkom ulicom do mosta u Vidu, a između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, izgradnju pješačko-biciklističke staze, uređenje trenutno neadekvatnoga parkinga pored Opuzenke te postavljanje javne rasvjete duž cijele ulice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Novi moderan izgled dobit će i Ulica Zrinskih i Frankopana, a rekonstrukcija, između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, uređenje nogostupa do Duvrata, rješavanje oborinske odvodnje te uređenje javne rasvjete.

Spoj Metkovića na autocestu radit će se od postojeće državne ceste D62 u zoni između naselja Nova Sela i postojećeg spoja izlaza s autoceste A1 do zone između naselja Prud i neposredno ispod postojećeg graničnog prijelaza s BiH, odnosno cesta će ići preko tzv. Prudske Drage. Ukupna dužina trase između dva križanja bit će 5,4 km, a vrijeme spoja na autocestu od Lučkoga mosta bit će sedam ili osam minuta. Cesta će rasteretiti prometnu komunikaciju Metkovića sa sjeverom Hrvatske, a osim izgradnje nove moderne prometnice, projekt uključuje i rješenje kompletnog sustava oborinske odvodnje.

Novo prometno rješenje u centru grada je i izgradnja kružnoga toka na Lučkom mostu, pri čemu će se transformirati postojeće križanje. Projekt uključuje i proširenje postojećega križanja, rekonstrukciju parkinga, osvjetljenje križanja, zaštitu postojećih instalacija te rješenje oborinske odvodnje.

– Radi se o vrlo vrijednim i realnim projektima koje možemo realizirati u idućem mandatu. Za većinu od njih imamo lokacijske dozvole, a za projekt spoja Metkovića s autocestom smo pred ishođenjem građevinske dozvole. Zahvaljujem se g. Kaštelanu i Tutmanu koji su imali razumijevanja za naše prometne probleme. Također, zamolio bih predstavnike Hrvatskih cesta da pronađemo rješenje i za raskrižje na drugom kraju Lučkoga mosta, odnosno križanje s Ulicom Andrije Hebranga, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Pripadajuće dokumentacija Ulica Zrinskih i Frankopana1 Pregledna situacija planiranog zahvata na ortofoto karti, 1.1 situacija LIST 1, 1.2 situacija LIST 2, 1.3 situacija LIST 3, 1.4 situacija LIST 4, 1.5 situacija LIST 5, 1.6 situacija LIST 6 i 1.7 situacija LIST 7

Pripadajuće dokumentacija Ulica Put Narone1. Pregledna sitacija 25000-PLOTANJE, 6.1.Situacija teh rjesenja Metkovic OD POCETKA DO P-42 i 6.2.Situacija teh rjesenja Metkovic od P-42 do kraja zahvata

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 121 osobi iz Dubrovnika, 27 iz Orebića, 20 iz Župe dubrovačke, 18 iz Korčule, 17 iz Konavala, 14 iz Blata, sedam iz Vele Luke, pet iz Stona, četiri s Lastova, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Smokvice te jednoj iz Metkovića i Opuzena.

Izliječeno je 380 osoba: 173 iz Dubrovnika, 53 iz Župe Dubrovačke, 34 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 23 iz Korčule, deset iz Ploča i Vele Luke, devet s Mljeta, sedam iz Orebića, šest iz Lumbarde, pet iz Blata i Stona, četiri iz Opuzena i Smokvice, tri iz Dubrovačkog primorja i s Lastova te jedna iz Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Trpnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 516 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 522 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2749 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije