Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

80 MILIJUNA KUNA ZA PROMETNU INFRASTRUKTURU

Uskoro počinje gradnja kružnog toka kod mosta, spoj na autoput te obnavljanje prometnica na desnoj strani Metkovića

Objavljeno prije

U prostorijama gradske uprave danas su predstavljena četiri nova prometna infrastrukturna projekta koja će se realizirati na području Grada Metkovića – spoj Metkovića na autocestu, projekt izgradnje kružnog toka na Lučkom mostu, rekonstrukcija Ulice Zrinskih i Frankopana te rekonstrukcija Ulice Put Narone.

Predstavljanju projekata, ukupne vrijednosti od gotovo 80 milijuna kuna, osim gradonačelnika Dalibora Milana i zamjenika gradonačelnika Roberta Doke nazočili su i ravnatelj Županijske uprave za ceste DNŽ Ivo Kaštelan, direktor Ispostave Dubrovnik Hrvatskih cesta Ivica Tutman te predstavnici tvrtki projektanata Proposta i Geoproming d.o.o.

Projekt rekonstrukcije Puta Narone radit će se od križanja sa Zagrebačkom ulicom do mosta u Vidu, a između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, izgradnju pješačko-biciklističke staze, uređenje trenutno neadekvatnoga parkinga pored Opuzenke te postavljanje javne rasvjete duž cijele ulice.

Novi moderan izgled dobit će i Ulica Zrinskih i Frankopana, a rekonstrukcija, između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, uređenje nogostupa do Duvrata, rješavanje oborinske odvodnje te uređenje javne rasvjete.

Spoj Metkovića na autocestu radit će se od postojeće državne ceste D62 u zoni između naselja Nova Sela i postojećeg spoja izlaza s autoceste A1 do zone između naselja Prud i neposredno ispod postojećeg graničnog prijelaza s BiH, odnosno cesta će ići preko tzv. Prudske Drage. Ukupna dužina trase između dva križanja bit će 5,4 km, a vrijeme spoja na autocestu od Lučkoga mosta bit će sedam ili osam minuta. Cesta će rasteretiti prometnu komunikaciju Metkovića sa sjeverom Hrvatske, a osim izgradnje nove moderne prometnice, projekt uključuje i rješenje kompletnog sustava oborinske odvodnje.

Novo prometno rješenje u centru grada je i izgradnja kružnoga toka na Lučkom mostu, pri čemu će se transformirati postojeće križanje. Projekt uključuje i proširenje postojećega križanja, rekonstrukciju parkinga, osvjetljenje križanja, zaštitu postojećih instalacija te rješenje oborinske odvodnje.

– Radi se o vrlo vrijednim i realnim projektima koje možemo realizirati u idućem mandatu. Za većinu od njih imamo lokacijske dozvole, a za projekt spoja Metkovića s autocestom smo pred ishođenjem građevinske dozvole. Zahvaljujem se g. Kaštelanu i Tutmanu koji su imali razumijevanja za naše prometne probleme. Također, zamolio bih predstavnike Hrvatskih cesta da pronađemo rješenje i za raskrižje na drugom kraju Lučkoga mosta, odnosno križanje s Ulicom Andrije Hebranga, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Pripadajuće dokumentacija Ulica Zrinskih i Frankopana1 Pregledna situacija planiranog zahvata na ortofoto karti, 1.1 situacija LIST 1, 1.2 situacija LIST 2, 1.3 situacija LIST 3, 1.4 situacija LIST 4, 1.5 situacija LIST 5, 1.6 situacija LIST 6 i 1.7 situacija LIST 7

Pripadajuće dokumentacija Ulica Put Narone1. Pregledna sitacija 25000-PLOTANJE, 6.1.Situacija teh rjesenja Metkovic OD POCETKA DO P-42 i 6.2.Situacija teh rjesenja Metkovic od P-42 do kraja zahvata

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Ulice Put Vida, Marka Marulića, S.S. Kranjčevića i dio Hercegovačka kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: Put Vida, Marka Marulića, S.S. Kranjčevića i dijelu ulice Hercegovačka od nadvožnjaka do MGP Gabela polje,  da će dana 18.6.2021. od 10:30 do 12:30 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda korisnike mole za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije