Ostanimo u kontaktu

ULAGANJEM DO BOLJIH REZULTATA

Osim u komunalne objekte, županija, gradovi i općine ulažu i u sport

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Uoči svih, pa tako i sljedećih lokalnih izbora čelnici županija, gradova i općina sa svojim suradnicima svakog dana mijenjaju lokacije i otvaraju određene infrastrukturne i druge objekte, govore o realiziranim projektima i najavljuju nove, bez obzira hoće li se financirati iz lokalnih ili europskih fondova, ili na mješovit način.

Nitko ne može pouzdano reći koliko je točno sredstava planirano za nove projekte jer ih na tisuće. I na području Dubrovačko-neretvanske županije svakog dana prezentiraju se postignuća jedinica lokalne samouprave u proteklom razdoblju pri čemu se posebno ističu veliki projekti poput Pelješkog mosta .

Osim ulaganja u razne tzv. velike projekte kao što je Aglomeracija Metković, u prometnice, vodoopskrbu  i slične, važno je napomenuti da čelnici jedinica lokalne samouprave  nisu zaboravili na ulaganja u razvoj sporta.

U Metkoviću je uglavnom u cijelosti uređeno igralište ONK Metković, zatim svlačionice NK Neretva i ostalo, a čeka se umjetna trava na pomoćnom igralištu.

Uređuju se i dječja igrališta u raznim dijelovima grada, Sportska dvorana je dobila novi izgled i energetsku funkcionalnost, gradi se u Vidu i u Prudu, a sve zbog stvaranja boljih uvjeta za sportske aktivnosti mladih i aktivnih natjecatelja.

I u Kuli Norinskoj uređuju sportske sadržaje, u Krvavcu igralište Maestrala, te na drugim mjestima igrališta za djecu.

Slično je i u Opuzenu gdje planiraju izgradnju novog stadiona.

Postoje veliki planovi za razvoj biciklizma, odnosno ciklo-turizma u turističkom smislu, a određene aktivnosti već su odrađene.

U svakom slučaju treba pohvaliti napore svih koji ne zanemaruju sportske aktivnosti i ne zaboravljaju značaj sporta za ljudsko zdravlje i prezentaciju sportskih postignuća manjih sredina u zemlji i svijetu.

Materijalne uvjete za rad sportaša trebaju dobiti sve sportske udruge u gradovima i općinama kako bi se jednog dana mogli očekivati još bolji sportski rezultati.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije