Ostanimo u kontaktu

VIDEO PRILOG

Uskoro početak radova na dnevnoj bolnici u Metkoviću

Objavljeno prije

Kako prenosi Dubrovačka televizija ovih dana trebala bi započeti realizacija projekta dnevne bolnice Dubrovnik – Metković.

Riječ je o dugogodišnjem planu i obećanju ministra zdravstva čiji je cilj na tri lokacije u Hrvatskoj otvoriti dnevne bolnice. Dolina Neretve je prva od njih.

U listopadu prošle godine ministar zdravstva Kujundžić je ravnatelju dubrovačke bolnice Mariju Bekiću uručio 50 milijuna kn vrijedan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću.

Polovica novca, 25 milijuna kn potrošit će se na objekt u Metkoviću, a druga polovica na opremanje OB Dubrovnik.

Pogledajte video prilog s izjavama župana Nikole Dobroslavića i ravnatelja OB Dubrovnik Marija Bekića.

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

Nadležne službe odrađuju svoj posao i situacija u Kuli Norinskoj je stabilna – rekao nam je načelnik Nikola Krstičević

Objavljeno prije

Slijedom pojave Covid-19 virusa u dolini Neretve, prvog slučaja koji je u srijedu potvrđen kod starije muške osobe u Kuli Norinskoj, upitali smo načelnika Nikolu Krstičevića kakvo je danas stanje.

– Kao što je već svima poznato, muškoj osobi s područja naše općine utvrđena je zaraza Covid-19 virusom. On se trenutno nalazi u OB Dubrovnik i njegovo stanje je stabilno. Paralelno s tom informacijom poduzeli smo sve potrebne mjere koje je za takve situacije propisao Nacionalni stožer civilne zaštite i mogu reći da su nadležne službe odradile odličan posao te za sada nemamo novozaraženih. Utvrđeni su svi kontakti zaraženog i mjere samoizolacije izdane su za 15 osoba, a njegova uža obitelj je testirana u OB Dubrovnik. Kako nas je izvijestio Stožer civilne zaštite DNŽ, po nalazima koji su jutros stigli iz Zagreba vidimo da u našoj općini nema novozaraženih. Nadležne službe rade svoj posao i mogu reći da je za sada stanje stabilno, – rekao nam je načelnik Krstičević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije