Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Uskoro kreće rekonstrukcija ul. Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava vrijedna 2 milijuna kuna

Objavljeno prije

Trg kralja Tomislava, rekonstrukcija

Grad Metković uskoro će početi s radovima na prometnim rješenjima u još jednom dijelu grada. U vrijednosti od ukupno oko 2 milijuna kuna, krajem osmog mjeseca, nakon ljetnih manifestacija, počet će radovi na rekonstrukciji ulice Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

Projekt će se odraditi u dvije faze. U prvoj fazi će se izvršiti radovi u ulici Hrvatskih iseljenika, s Malom rivom, vrijedni oko 1,2 milijuna kuna, a u drugoj će se, u radove na Trgu kralja Tomislava, uložiti oko 850 tisuća kuna. Jedan dio sredstava bit će osiguran putem europskih fondova, odnosno, financirat će ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a preostali dio, odnosno veći iznos, financirat će Grad Metković iz vlastitih sredstava.

Radovi na trgu i u ulici Hrvatskih iseljenika infrastrukturalno su vezani te, kako kaže gradonačelnik Dalibor Milan, projekt obuhvaća uređenje ceste s prometnim rješenjem i rješenjem parkirnih mjesta, nogostupa, zelenila, oborinske odvodnje i javne rasvjete. Radovi na uređenju će se nadovezati na Šetalšte 116. brigade HV-a.

Što se tiče samog uređenja Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona, riječ je o takozvanom međurješenju, preko njega se prometuje i osigurana su dodatna parkirna mjesta, te će se po potrebi zatvarati. Kako iz Grada ističu, takvo rješenje će biti na snazi dok se putem drugih projekata prostornog uređenja ne iznađu dodatna parkirna mjesta u samom centru grada, nakon čega će se i taj dio Trga kralja Tomislava popločati i biti zatvoren za parkiranje.

Hrvatskih iseljenika i Trg kralja Tomislava

Tekst/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije