Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRAD METKOVIĆ

Uskoro kreće rekonstrukcija ul. Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava vrijedna 2 milijuna kuna

Objavljeno prije

Trg kralja Tomislava, rekonstrukcija

Grad Metković uskoro će početi s radovima na prometnim rješenjima u još jednom dijelu grada. U vrijednosti od ukupno oko 2 milijuna kuna, krajem osmog mjeseca, nakon ljetnih manifestacija, počet će radovi na rekonstrukciji ulice Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

Sveznalica 7400xXpx

Projekt će se odraditi u dvije faze. U prvoj fazi će se izvršiti radovi u ulici Hrvatskih iseljenika, s Malom rivom, vrijedni oko 1,2 milijuna kuna, a u drugoj će se, u radove na Trgu kralja Tomislava, uložiti oko 850 tisuća kuna. Jedan dio sredstava bit će osiguran putem europskih fondova, odnosno, financirat će ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a preostali dio, odnosno veći iznos, financirat će Grad Metković iz vlastitih sredstava.

Radovi na trgu i u ulici Hrvatskih iseljenika infrastrukturalno su vezani te, kako kaže gradonačelnik Dalibor Milan, projekt obuhvaća uređenje ceste s prometnim rješenjem i rješenjem parkirnih mjesta, nogostupa, zelenila, oborinske odvodnje i javne rasvjete. Radovi na uređenju će se nadovezati na Šetalšte 116. brigade HV-a.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Što se tiče samog uređenja Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona, riječ je o takozvanom međurješenju, preko njega se prometuje i osigurana su dodatna parkirna mjesta, te će se po potrebi zatvarati. Kako iz Grada ističu, takvo rješenje će biti na snazi dok se putem drugih projekata prostornog uređenja ne iznađu dodatna parkirna mjesta u samom centru grada, nakon čega će se i taj dio Trga kralja Tomislava popločati i biti zatvoren za parkiranje.

Hrvatskih iseljenika i Trg kralja Tomislava

Tekst/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije