Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROSVJED PODRŽALA I LOKALNA SAMOUPRAVA

Udruga Susjed održala mirni prosvjed u blizini MGP Klek

Objavljeno prije

UDRUGA SUSJED - Mirni prosvjed u Kleku

Foto: Denis JERKOVIĆ/CROPIX

Danas u 18:30 sati mirni prosvjed u blizini MGP Klek održala je udruga Susjed. Prosvjed je za svrhu imao opetovano upozoriti nadležno ministarstvo na probleme stanovnika koji se nalaze u pograničnoj zoni koji nemaju mogućnost sa osobnim ispravama koristiti GP Gabela Polje. Želja svih građana pogranične zone je otvaranje GP Gabela Polje za međunarodni promet. Udruga Susjed će nastaviti prosvjedima sve dok im se ovaj razumni cilj ne ostvari. Nepotrebno je i  spominjati koliko bi ovaj potez smanjio gužve na MNP Doljani. Dobro je što su se danas na prosvjedu pojavili i predstavnici lokalne vlasti Metkovića i Čapljine te poduprli zahtjeve prosvjednika.

Sveznalica 7400xXpx

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Sveznalica 7400xXpx

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije