Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

PGP METKOVIĆ I MOBILNA JEDINICA GRANIČNE POLICIJE – JUG

Dubinskom graničnom kontrolom spriječeno krijumčarenje 11 stranih državljana

Uhićeni vozači su, za novčanu naknadu, nezakonite migrante trebali prevesti u zemlje Zapadne Europe

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

U poslijepodnevnim satima jučer, 2. rujna, koordiniranim radom policijskih službenika za zaštitu državne granice PGP Metković i policijskih službenika Mobilne jedinice granične policije – Jug na makadamskom putu u blizini mjesta Pojezerje uočili su osobno vozilo ukrajinskih registarskih oznaka u koje se ukrcalo više osoba za koje se posumnjalo da su nezakoniti migranti.

Vozilo je uskoro zaustavljeno, kada je utvrđeno da njime upravlja 50-godišnji ukrajinski državljanin i da se u vozilu nalazi ukupno osam stranih državljana koji su prethodno nezakonito ušli u RH iz pravca BiH.

Nedugo nakon toga na istom mjestu uočili su drugo osobno vozilo, njemačkih registarskih oznaka, pored kojih su zatečene tri osobe koje su prethodno nezakonito prešle državnu granicu.
Utvrđeno je da vozilom upravlja 51-godišnjak, također državljanin Ukrajine, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Sve spomenute osobe su dovedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su ukrajinski državljani, prema prethodnom dogovoru, imali namjeru  strane državljane prebaciti prema zemljama Zapadne Europe, za što su dobili novčanu naknadu.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ vozači su kazneno prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima proveo se postupak sukladno Zakonu o strancima, – izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Sveznalica 7400xXpx

'U DOBI OD 84 I 85 GODINA'

Dvojac iz Metkovića nezakonito prisvojio preko 50 tisuća eura stambene pričuve

Novac su prisvajali za razne osobne potrebe, a prikazivali su kao da ga podižu za plaćanje troškova održavanja zgrade

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 84 i 85 godina sumnjiče se za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 84-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Metkovića, ujedno i upravitelj stambene zgrade, a 85-godišnjak kao predstavnik stanara iste stambene zgrade, zajednički i dogovorno, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali gotovinu u razne neistinite svrhe, prikazavši to kao da se plaćaju troškovi održavanja zgrade, koji radovi se u stvarnosti nisu izvršili, a novac su uplaćivali u korist trgovačkog društva upravitelja.

U najvećem broju slučajeva za navedene navodne radove ne posjeduju nikakvu poslovnu dokumentaciju, a za dio podignute gotovine su krivotvorili račune usluga čišćenja zgrade, a sve kako bi prikrili prisvajanje nepripadajuće imovinske koristi.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Opisanim kaznenim djelima su od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojili 50.739 eura.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije