Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

ERASMUS PLUS PROJEKT

Učenici Srednje škole Opuzen boravili dva tjedna na stručnoj praksi u Frankfurtu

Objavljeno prije

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen boravili su dva tjedna na stručnoj praksi u Frankfurtu, Njemačka.

Stjecanje znanja i vještina u agroturizmu omogućeno je kroz projekt „Jačanje poduzetničkih kompetencija u agroturizmu“ u sklopu EU programa Erasmus+ ukupne vrijednosti od 32.548,00 EUR.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Projekt je obuhvatio mobilnost ukupno 14 učenika drugoga, trećega i četvrtog razreda zanimanja agroturistički tehničar i komercijalist na stručnu praksu u Frankfurt, Njemačka. Cilj projekta je unaprjeđenje stručnih znanja i vještina u području agroturizma kako bi se po završetku srednjoškolskog obrazovanja mogli samozaposliti i razviti vlastite agroturističke poduzetničke ideje ili jednostavno poboljšati svoju konkurentnost na tržištu rada.

Stručnu praksu učenici su obavljali kod odabranih njemačkih poslodavaca koji se bave agroturizmom, vinskim, gastro, pustolovnim, konjičkim turizmom i sl. u Frankfurtu i okolici, a prema programu koji je kreiran u suradnji s projektnim partnerom – Hrvatskim gospodarskim savezom u Njemačkoj.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Izvor: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije