Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

UDRUGA BIOM

Najava kreativne radionice ‘Vodomar mali tirkizni ribar’ u Prirodoslovnom muzeju

Objavljeno prije

Jesu li neke vrste ptica aktivne tijekom cijele godine? Znate li koliki značaj za prirodu imaju obale rijeka? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete dobiti na predavanju „Vodomar mali tirkizni ribar“, koje će se održati u Prirodoslovnom muzeju u Metkoviću 4. svibnja s početkom u 10 sati. Radionica je namijenjena djeci od 3. do 6. razreda, a zbog ograničenog broja mjesta molimo najavite se unaprijed putem tel. 690 673.

Cilj predavanja je podrobnije upoznati djecu s vodomarom, koji je zanimljiva i atraktivna vrsta ptice, a može ga se opaziti tijekom cijele godine na području delte Neretve. Tijekom prezentacije, djeci će se predstaviti kako je priroda itekako živa i zimi te da se i tada ima što vidjeti, ali i zaštititi. Po završetku prezentacije, održat će se i kreativna radionica, na kojoj će djeca izrađivati trodimenzionalne modele vodomara.
Kreativnu radionicu organizira Udruga Biom u suradnji s Prirodoslovnim muzejom u Metkoviću te će sudionicima osigurati predloške za izradu trodimenzionalnih vodomara, škarice i ljepilo za papir.

O Biomu
Udruga Biom organizacija je civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode. Član je najveće svjetske mreže za zaštitu ptica i prirode, BirdLife International. Udruga Biom provodi projekt „Jadranski preletnički put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj – što je upravo delta Neretve. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA. U sklopu projekta održavaju se edukacijske aktivnosti organizacijom javnih predavanja, radionica i treninga promatranja ptica. Više informacija na biom.hr.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kontakt
– Željko Ćurković, mag. ing. agr., stručni suradnik ekolog u Biomu
– mail: zeljko.curkovic@biom.hr

Izvor: Prirodoslovni muzej Metković

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

63 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula jedna muška osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 35 osoba muškog spola i 28 osoba ženskog spola: 28 iz Dubrovnika, 16 iz Konavala, 8 iz Vele Luke, 3 iz Župe dubrovačke, 2 iz Korčule te po jedna iz Blata, Lumbarde, Metkovića, Orebića, Pojezerja i Smokvice.

Preminula je jedna muška osoba iz Metkovića (rođ. 1971.).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izliječeno je 170 osoba: 73 iz Dubrovnika, 22 iz Konavala, 15 iz Metkovića, 13 iz Župe dubrovačke, 11 iz Ploča, 9 iz Vele Luke, 7 iz Korčule, 6 iz Opuzena, po tri osobe s Lastova i iz Stona, po dvije iz Kule Norinske, Lumbarde i Orebića te po jedna osoba s Mljeta i iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađena su 294 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 168.507 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 61 osoba pozitivna na koronavirus, pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri su na respiratoru, a jedna osoba na O2.

U samoizolaciji su 693 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 981 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Redakcija portala Metković NEWS izražava sućut obitelji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije