Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TO VIŠE NIJE SLUČAJNO

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića nastavile kontinuitet vrhunskih rezultata na državnim natjecanjima

Objavljeno prije

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića i ove su godine na Državnom natjecanju u krosu, u kategoriji petih i šestih razreda osvojile prvo mjesto, a u kategoriji sedmih i osmih razreda peto mjesto !

Ne samo da su ponovile prošlogodišnji uspjeh već su nastavile kontinuitet vrhunskih učeničkih ostvarenja na državnim natjecanjima u duljem razdoblju.

Naime, učenice i učenici te škole godinama su najbolji ili su među najboljima u Hrvatskoj, da se o lokalnoj i regionalnoj razini i ne govori.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

I ne samo u krosu nego i u rukometu i malom nogometu, te u drugim sportskim disciplinama. Očito je da se u toj školi radi stručno i kvalitetno, unatoč nedostatku pravih uvjeta. U prošlosti su učitelji TZK Divna Dragović i Nino Šešelj u zajedništvu i stručnom pristupu nakon inicijalnih testova odabirali učenice i učenike te ih pripremali za naporna vježbanja i za natjecanja. S istim poletom nastavio je Šešelj, a rezultati koje učenici postižu dovoljno govore o kakvom se pristupu i ciljevima radi.

Treba reći da  većina učenica-pobjednica vježba u RK Jerkovac pod paskom Martine Nikolić, pa je i to dokaz kako se u zajedništvu profesionalnih učitelja i vanjskih suradnika mogu postizati vrhunski rezultati.

Uspjesi ŠSD Gusar, odnosno učenika i učitelja, jasno ukazuju na činjenicu da je metkovsko-neretvansko područje istinsko sportsko podneblje koje na pravi način usmjeravaju učitelji TZK, prepoznajući motivacijske elemente kod učenika i njihov genetski potencijal za bavljenje sporstkim aktivnostima. Naravno, bez sustavnog i stručnog rada ne bi se mogli očekivati takvi rezultati.

Još kad bi nadležni brže i bolje prepoznavali uspjehe učenika i omogućili bolje uvjete za rad, bilo bi i više medalja, a možda i onih koji bi se nastavili baviti atletikom i drugim sportovima i u seniorskoj konkurenciji.

U svakom slučaju učenici i sportski voditelji iz te i drugih škola u Metkoviću, zaslužuju iskrene čestitke za svoja školska i državna postignuća.

DAN POLICIJE

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska osvojila prvo mjesto na malonogometnom turniru

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Povodom Dana policije na Plitvičkim jezerima odigran je malonogometni turnir na kojem je nastupilo 10 ekipa iz  policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i MUP-a, a u finalu su se susrele Dubrovačko-neretvanska i ekipa MUP-a.

Pobjedu je odnijela ekipa Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rezultatom 2:1 čime je postala peterostruki osvajač policijskog turnira.
Pored osvojenog prvog mjesta za najbolje pojedince turnira proglašen je Josip Stjepanović policijski službenik Policijske postaje Ston.

Pobjednička ekipa se sastojala od 8 policijskih službenika: Mate Ostojić, Ivan Marković, Robert Pijević i Pavo Čančar iz Postaje granične policije Metković, Tomislav Domić iz Policijske postaje Ploče, Boris Pavković i Dragan Volarević iz Interventne jedinice policije, već spomenuti Josip Stjepanović iz Policijske postaje Ston, a vođa ovog uspješnog tima bio je Jurica Volarević policijski službenik Interventne jedinice policije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Samo natjecanje se odigralo kroz kup sistem i repesaž. U polufinalu se igralo s Policijskom upravom ličko-senjskom koju su dobili rezultatom 5:2.
Kroz cijeli turnir ekipa je uz vrhunske nogometne vještine pokazala ustrajnost, požrtvovnost i kolegijalnost što je rezultiralo još jednim pobjedničkim pokalom.

U ime svih djelatnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ovim putem želimo uputiti čestitke kolegama na osvojenom prvom mjestu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije