Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TO VIŠE NIJE SLUČAJNO

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića nastavile kontinuitet vrhunskih rezultata na državnim natjecanjima

Objavljeno prije

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića i ove su godine na Državnom natjecanju u krosu, u kategoriji petih i šestih razreda osvojile prvo mjesto, a u kategoriji sedmih i osmih razreda peto mjesto !

Ne samo da su ponovile prošlogodišnji uspjeh već su nastavile kontinuitet vrhunskih učeničkih ostvarenja na državnim natjecanjima u duljem razdoblju.

Naime, učenice i učenici te škole godinama su najbolji ili su među najboljima u Hrvatskoj, da se o lokalnoj i regionalnoj razini i ne govori.

I ne samo u krosu nego i u rukometu i malom nogometu, te u drugim sportskim disciplinama. Očito je da se u toj školi radi stručno i kvalitetno, unatoč nedostatku pravih uvjeta. U prošlosti su učitelji TZK Divna Dragović i Nino Šešelj u zajedništvu i stručnom pristupu nakon inicijalnih testova odabirali učenice i učenike te ih pripremali za naporna vježbanja i za natjecanja. S istim poletom nastavio je Šešelj, a rezultati koje učenici postižu dovoljno govore o kakvom se pristupu i ciljevima radi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Treba reći da  većina učenica-pobjednica vježba u RK Jerkovac pod paskom Martine Nikolić, pa je i to dokaz kako se u zajedništvu profesionalnih učitelja i vanjskih suradnika mogu postizati vrhunski rezultati.

Uspjesi ŠSD Gusar, odnosno učenika i učitelja, jasno ukazuju na činjenicu da je metkovsko-neretvansko područje istinsko sportsko podneblje koje na pravi način usmjeravaju učitelji TZK, prepoznajući motivacijske elemente kod učenika i njihov genetski potencijal za bavljenje sporstkim aktivnostima. Naravno, bez sustavnog i stručnog rada ne bi se mogli očekivati takvi rezultati.

Još kad bi nadležni brže i bolje prepoznavali uspjehe učenika i omogućili bolje uvjete za rad, bilo bi i više medalja, a možda i onih koji bi se nastavili baviti atletikom i drugim sportovima i u seniorskoj konkurenciji.

U svakom slučaju učenici i sportski voditelji iz te i drugih škola u Metkoviću, zaslužuju iskrene čestitke za svoja školska i državna postignuća.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije