Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

NEDOSTATAK LIJEČNIČKOG KADRA

Laboratorij Doma zdravlja Metković do daljnjega uzorke zaprima do 8:30 sati

Objavljeno prije

U Domu zdravlja Metković od danas se u krv u medicinsko-biokemijskom laboratoriju može vaditi do 8.30 sati, jer se uzorci potom šalju u laboratorij u Kaštelima gdje se dalje obrađuju i dobivaju nalazi.

Razlog tome je nagla smrt specijalistice med. biokemije gđe Mire Kevo te se u metkovskom laboratoriju više ne može izdati nalaz jer nitko od zaposlenih nije specijalist medicinske biokemije.

S laboratorijem je isti problem kao i s ginekologijom, a to je nedostatak kadra.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Gosp. Mihovil Štimac, ravnatelj metkovskog Doma zdravlja na tu temu je za Metković NEWS izjavio:

– Jednostavno glavni je problem u tome što nema tog kadra, tj. inženjera medicinske biokemije. Razgovarao sam s nekoliko mladih ljudi iz ovoga kraja, koji ne vide svoju perspektivu u Metkoviću, a koji bi nama bili trajno rješenje. Isti problem s nedostatkom kadra ima i laboratorij u Pločama i Makarskoj. Jedino moguće rješenje i najbliža opcija je da uzorci na dnevnoj bazi idu na analizu u Kaštela i da se dobivaju nalazi u istom danu. Sretan sam što smo u vrlo brzom vremenu preuzeli laboratorij – trebali smo dobiti odobrenje Upravnog vijeća, župana, šifru od HZZO-a, dobiti nalog za preuzimanje i sve djelatnike laboratorija prebaciti u Dom zdravlja. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to bude organizacijski dobro. Onog momenta kad dobijemo inženjera u Metkoviću priča će biti mnogo jednostavnija – rekao je gosp. Štimac te dodao kako je spreman u suradnji s gradonačelnikom Daliborom Milanom ponuditi i bolje uvjete, čak i stan, sve kako bi se pronašao odgovarajući medicinski kadar.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Poznato da je Hitna medicinska pomoć u Metkoviću već nabavila CRP analizator tako da na svu sreću ipak hitni slučajevi neće ostati bez ovog oblika primarne medicinske usluge.

TRAŽITE ZDRAVIJE PROIZVODE

Pekarstvo Metkovka predstavlja novi proizvod ‘Bakin kruh’ 500g

Objavljeno prije

Pekarstvo Metkovka, proizvođač kruha s bogatom poviješću i tradicijom u proizvodnji kvalitetnih pekarskih proizvoda, s ponosom najavljuje novi artikal u svojoj ponudi.

Od petka, 24. svibnja 2024., za vas pripremamo ‘Bakin kruh‘ od 500g, zdraviju opciju za potrošače koji traže proizvode bez aditiva. Ovaj kruh je ručno napravljen od prirodnih sastojaka: brašna, vode, soli i kvasca.

Poštovani kupci, želimo izraziti veliku zahvalnost za vašu vjernost našim proizvodima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Vaša Pekarstvo Metkovka

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije