Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEDOSTATAK LIJEČNIČKOG KADRA

Laboratorij Doma zdravlja Metković do daljnjega uzorke zaprima do 8:30 sati

Objavljeno prije

U Domu zdravlja Metković od danas se u krv u medicinsko-biokemijskom laboratoriju može vaditi do 8.30 sati, jer se uzorci potom šalju u laboratorij u Kaštelima gdje se dalje obrađuju i dobivaju nalazi.

Razlog tome je nagla smrt specijalistice med. biokemije gđe Mire Kevo te se u metkovskom laboratoriju više ne može izdati nalaz jer nitko od zaposlenih nije specijalist medicinske biokemije.

S laboratorijem je isti problem kao i s ginekologijom, a to je nedostatak kadra.

Sveznalica 7400xXpx

Gosp. Mihovil Štimac, ravnatelj metkovskog Doma zdravlja na tu temu je za Metković NEWS izjavio:

– Jednostavno glavni je problem u tome što nema tog kadra, tj. inženjera medicinske biokemije. Razgovarao sam s nekoliko mladih ljudi iz ovoga kraja, koji ne vide svoju perspektivu u Metkoviću, a koji bi nama bili trajno rješenje. Isti problem s nedostatkom kadra ima i laboratorij u Pločama i Makarskoj. Jedino moguće rješenje i najbliža opcija je da uzorci na dnevnoj bazi idu na analizu u Kaštela i da se dobivaju nalazi u istom danu. Sretan sam što smo u vrlo brzom vremenu preuzeli laboratorij – trebali smo dobiti odobrenje Upravnog vijeća, župana, šifru od HZZO-a, dobiti nalog za preuzimanje i sve djelatnike laboratorija prebaciti u Dom zdravlja. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to bude organizacijski dobro. Onog momenta kad dobijemo inženjera u Metkoviću priča će biti mnogo jednostavnija – rekao je gosp. Štimac te dodao kako je spreman u suradnji s gradonačelnikom Daliborom Milanom ponuditi i bolje uvjete, čak i stan, sve kako bi se pronašao odgovarajući medicinski kadar.

Poznato da je Hitna medicinska pomoć u Metkoviću već nabavila CRP analizator tako da na svu sreću ipak hitni slučajevi neće ostati bez ovog oblika primarne medicinske usluge.

NAŠE GORE LIST

Preminuo poznati splitski redatelj videospotova Žare Batinović

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Objavljeno prije

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Poznati splitski redatelj glazbenih spotova Žare Batinović preminuo je jutros u splitskom KBC-u, gdje se od sredine siječnja borio s koronom i upalom pluća, kako Vecernji.hr doznaje od izvora bliskog obitelji. Batinović je izgubio životnu bitku nakon što je skinut s respiratora, počeo je i komunicirati, a baš kad su svi mislili da će izvući, stigle su najgore vijesti.

Kao redatelj je snimio nekoliko stotina glazbenih spotova svim najvećim imenima u regiji poput Gibonnija, Bajage, Olivera, Lukyja, Daleke obale, TBF-a, Severine, Majki, Parnog Valjka i još mnogim drugima. Dobio je nagradu za najbolji spot u 21. stoljeću “Teške boje“.

S Batinovićem smo posljednji put razgovarali devet mjeseci nakon smrti voljenog Olivera, kada je završavao spot za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji je počeo raditi dok je pjevač još bio živ.

Sveznalica 7400xXpx

– Znate što je najzanimljvije? Ja Olivera nisam volija prije nego sam ga upoznao. Bio sam hodajući megafon koji je protiv njega govorija gdje god bi stigao. Ja sam tada bio nitko i ništa, a mislija sam da sam veličina jer sam snimija tri spota. Uvijek sam bio eksplozivna budala i radnja mi je išla brže od mozga. A zašto sam ga mrzija? Zato jer sam se tada družija s glazbenicima koji su očigledno bili ljubomorni na Olivera i blatili su ga iza leđa, a kad su bili s njim u društvu, onda je sve bilo divno i krasno – u svom stilu ispričao nam je Žare koji se s Oliverom konačno upoznao krajem 90-ih. Bila su to vremena kada su se glazbenici često družili, a njih dvojica počela su se susretati u istom društvu.

– Doveo sam ga ispred crkvice svetog Nikole, posjeo na skale, snimija prvu i drugu strofu i refren. Sve je bilo gotovo u 15 minuta. Vidim ja, Oliver me gleda onim svojim “japanskim očima” i šapće mi: “Ajde, priznaj da je skrivena kamera. Ne virujem da smo već gotovi.” Bio je šokiran da smo već gotovi. Tu me odmah zavolija jer svako naše snimanje ne bi trajalo duže – sa smiješkom je ispričao Batinović koje se prisjetio i kako mu se na promociji tog spota Oliverova supruga Vesna posebno zahvalila rekavši mu kako “njen Oliver više nema najgore spotove u zemlji”.

Za Olivera je napravio 15 spotova, dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od šest godina – od 2000. do 2006.

– Prvi i jedini put kad sam nekog molija da mu snimim spot bilo je upravo za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji smo počeli i nismo završili. Zato na ovaj način i želim odati počast velikom umjetniku i konačno završiti taj spot – ispričao je Žare i dodao kako su mu Oliver i Bajaga jedina dva pjevača s ovih prostora s kojima je uživao raditi i koji su ga punili pozitivom, piše Vecernji.hr.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije