Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEDOSTATAK LIJEČNIČKOG KADRA

Laboratorij Doma zdravlja Metković do daljnjega uzorke zaprima do 8:30 sati

Objavljeno prije

U Domu zdravlja Metković od danas se u krv u medicinsko-biokemijskom laboratoriju može vaditi do 8.30 sati, jer se uzorci potom šalju u laboratorij u Kaštelima gdje se dalje obrađuju i dobivaju nalazi.

Razlog tome je nagla smrt specijalistice med. biokemije gđe Mire Kevo te se u metkovskom laboratoriju više ne može izdati nalaz jer nitko od zaposlenih nije specijalist medicinske biokemije.

Sveznalica 7400xXpx

S laboratorijem je isti problem kao i s ginekologijom, a to je nedostatak kadra.

Gosp. Mihovil Štimac, ravnatelj metkovskog Doma zdravlja na tu temu je za Metković NEWS izjavio:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Jednostavno glavni je problem u tome što nema tog kadra, tj. inženjera medicinske biokemije. Razgovarao sam s nekoliko mladih ljudi iz ovoga kraja, koji ne vide svoju perspektivu u Metkoviću, a koji bi nama bili trajno rješenje. Isti problem s nedostatkom kadra ima i laboratorij u Pločama i Makarskoj. Jedino moguće rješenje i najbliža opcija je da uzorci na dnevnoj bazi idu na analizu u Kaštela i da se dobivaju nalazi u istom danu. Sretan sam što smo u vrlo brzom vremenu preuzeli laboratorij – trebali smo dobiti odobrenje Upravnog vijeća, župana, šifru od HZZO-a, dobiti nalog za preuzimanje i sve djelatnike laboratorija prebaciti u Dom zdravlja. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to bude organizacijski dobro. Onog momenta kad dobijemo inženjera u Metkoviću priča će biti mnogo jednostavnija – rekao je gosp. Štimac te dodao kako je spreman u suradnji s gradonačelnikom Daliborom Milanom ponuditi i bolje uvjete, čak i stan, sve kako bi se pronašao odgovarajući medicinski kadar.

Poznato da je Hitna medicinska pomoć u Metkoviću već nabavila CRP analizator tako da na svu sreću ipak hitni slučajevi neće ostati bez ovog oblika primarne medicinske usluge.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije