Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

DANI HRVATSKOG TURIZMA

U Župi dubrovačkoj i predsjednik Vlade s ministrima te turistički djelatnici iz cijele Hrvatske

Objavljeno prije

U Župi dubrovačkoj jučer su otvoreni Dani hrvatskog turizma, kojima nazoči i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom.

Na danas održanoj Konferenciji o budućnosti Europe pod nazivom „Mladi u turizmu“, uz mnogobrojne turističke djelatnike i dionike iz turističkog sektora iz cijele Hrvatske, sudjelovali su i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo i brojni drugi.

U svom uvodnom obraćanju župan Dobroslavić je, među ostalim, istaknuo kako je upravo krajnji jug Hrvatske, srce našeg turizma, bio najviše pogođen pandemijom koronavirusa. Zbog toga je odluka da se Dani turizma održe ovdje pravi odabir. „Ove godine županija je dosegla 60 posto predpandemijskih rezultata, dok je Dubrovnik samo na 44 posto. Iduće godine nadajmo se povratu turizma, treba nam što bolja procijepljenost i cestovna povezanost. Koliko god radili na diverzifikaciji turizma, on ostaje najvažnija grana. Na turizmu ćemo i dalje temeljiti razvoj i kvalitetu života sugrađana i u tome smo optimistični.“, kazao je između ostalog župan. Također, župan Dobroslavić je najavio i gradnju višenamjenskog kongresnog centra i Regionalnog centra za kompetencije u turizmu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u svom je izlaganju istaknuo važnost turizma, jer on povezuje: „Naš turizam mora biti održiv, aktivan i otporan. Obrazovanje je vrlo važno. Glavno je da je prvi kontakt turista s našim ljudima pozitivan, a on to i jest jer stalno ulažemo u turistički kadar. U centre kompetencije u turizmu uložili smo 388 milijuna kuna, a da bi mladi ljudi gradili karijere u tom sektoru s kojim su čvrsto povezane i druge gospodarske grane. Sve je to rezultiralo našim gospodarskim rastom od devet posto ove godine, iako smo lani imali pad od osam posto, što je znak da smo se vrlo brzo vratili na stare staze“, kazao je predsjednik Vlade RH.

U sklopu programa Dana hrvatskog turizma održan je i sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i suradnika s predstavnicima turističkog sektora, a na kojemu su također nazočili župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo. Neke od tema sastanka su bile oporavak turizma od pandemije, a turistički djelatnici su i iskazali zahvalnost Vladi za odlične mjere za zaposlenost i likvidnost gospodarstva u kriznom vremenu.

FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Novi termin za podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća je 7. prosinca, priprema prijava već od 30.11.

Objavljeno prije

Na stranicama Fonda objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300, osigurano je čak 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijave biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći na stranici Fonda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije