Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SUSJEDI BILJEŽE REKORDE

U prvih pola godine Luka Ploče ostvarila 78 posto više prometa nego lani

Objavljeno prije

Luka Ploče u prvih šest mjeseci 2022. godine bilježi rast prometa od 78% u odnosu na prethodnu 2021. godinu kada je ostvaren ukupni godišnji promet od 3.884.590, 698 tona, što je bio rast od 46% u odnosu na pandemijsku 2020. godinu kada je ostvaren promet od 2.667.981,289 tona.

Bilježi se rast prometa po svim vrstama tereta, tako da je promet generalnih tereta veći za 26%, tekućih tereta za 27% i rasutih tereta za čak 107% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U prvih šest mjeseci pretovareno je ukupno 2.901.984,769 tona, što je gotovo 76 % cjelokupnog prošlogodišnjeg prometa, piše Morski.hr.

S obzirom na trenutačnu situaciju i predviđanja u svezi funkcioniranja dobavnih i logističih pravaca, očekuje se nastavak pozitivnog trenda poslovanja te se predviđa ostvarenje ukupnog prometa preko luke Ploče u 2022. godini na razini od oko 5,2 milijuna tona što bi moglo premašiti rekordnu 2008. godinu, kada je ostvaren ukupni godišnji promet od 5,1 milijun tona tereta.

Naime, luka Ploče je stavljanjem u funkciju svojih novih terminala (rasuti tereti, kontejnerski terminal, novi kapaciteti za tekuće terete, i dr.), kao i povećanjem gaza na novom terminalu za rasute terete značajno povećala svoje konkurentne sposobnosti i čvrsto se pozicionirala kao solidna luka srednje veličine u području Sredozemlja, na zadovoljstvo svojih korisnika u užem i širem gravitacijskom području luke.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Novoizgrađeni kapaciteti omogućili su značajno povećanje prometa preko luke Ploče jer su na raspolaganju upravo sada kada postoji potreba za dodatnim kapacitetima koji su uzrokovani zbivanjima na području Ukrajine, kao i izmjenom trgovinskih ruta i preslagivanjem dosadašnjih ekonomskih odnosa na području Europe i šireg gravitacijskog područja luke Ploče.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije