Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZAJEDNIČKI DO PROMJENE U ZAJEDNICI

U prostorijama Udruge DOBRA predstavljen program ‘Aktivni u zajednici’ Zaklade ‘Kajo Dadić’

Objavljeno prije

2303_Zaklada Kajo Dadić, Aktivni u zajednici 2

U prostorijama Udruge DOBRA jučer je Rada Mužinić, upraviteljica Zaklade Kajo Dadić, predstavila program zaklade Aktivni u zajednici.

Cilj programa je osnaživanje društvenog kapitala kao važnog akumulatora razvoja lokalnih zajednica te se njime potiče osvješčuje važost davanja u opće korisne svrhe.

Rada Mužinić kazala je da se programom želi potaknuti na provođenje društvenih programa na dobrobit zajednice.

– Program koji ćemo mi provoditi u vašoj lokalnoj zajednici potiče zajednicu da radi nešto za opće dobro, za cijelu zajednicu. On potiče stanovnike da razmišljaju o problemima koji muče zajednicu i o onome što oni mogu, kao grupa, učiniti što za zajednicu i, čini mi se najvažnije, potiče ih da preuzmu odgovornost za boljitak zajednice i za jedan bolji život unutar nje – rekla je Mužinić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Programom Aktivni u zajednici Zaklada Kajo Dadić okuplja organizacije koje se žele educirati o društvenom kapitalu i o načinu kako se organizira i prikupljaju sredstva u lokalnoj akciji kojom će se zajedničkim djelovanjem riješiti uočeni problem i poboljšati kvaliteta življenja u zajednici.

Provođenje programa započelo je početkom 2018. te će trajati četiri godine. U ovoj, prvoj godini programa, u projektu sudjeluje 15 lokalnih zajednica iz Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. U našoj županiji program se provodi u Pločama, Opuzenu i Metkoviću.

U tijeku su inicijativni posjeti lokalnim zajednicama koji sudjeluju u programu, nakon čega će uslijediti izravno sudjelovanje sa zajednicama od edukativnih radionica do provođenja projekata značajnih za zajednicu.

Marija Jeramaz

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije