Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

COASTING PLUS

U Neumu održana završna lokalna konferencija projekta

Objavljeno prije

U Neumu je u petak održana lokalna završna konferencija projekta COASTING PLUS u kojem, među ostalim partnerima, sudjeluje i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je Vladi Hercegovačko-neretvanske županije na suradnji u ovom projektu, te izrazio nadu da će današnji događaj učvrstiti suradnju te potaknuti daljnja razmišljanja i zajedničko rješavanje problema koji su prepreka razvoju održivog turizma, koji je od iznimne važnosti za obje županije.

“Uloga COASTING PLUS-a značajna je, kako u razvitku suradnje s projektnim partnerima iz zemalja Europske unije, tako i u učvršćivanju interne suradnje unutar županije između parkova prirode, znanstvene zajednice, lokalne i županijske vlasti te institucija na drugim razinama” – naglasio je predsjednik Vladi Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić istaknula je važnost obalnog održivog turizma za Dubrovačko-neretvansku županiju koja je bila prepoznata već kroz projekt COASTING u koji se DUNEA, kao projektni partner, uključila još u veljači 2018. godine. Kroz projekt COASTING, kao rezultat kontinuiranog rada s dionicima, izrađen je „Poželjan plan razvoja turizma poluotoka Pelješca u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta“. Stoga projekt COASTING PLUS, koji je trenutačno u posljednjoj fazi provedbe, predstavlja nastavak priče s ciljem širenja stečenih pozitivnih iskustava i znanja na nova područja.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić potpisali su Memorandum o razumijevanju „Obalno integrirano upravljanje za održivi turizam“. Riječ je o memorandumu kojim se uspostavlja suradnja Dubrovačko-neretvanske županije i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u vezi s razvojem i provedbom zajedničkog pristupa obalnom integralnom upravljanju za održivi turizam. Potpisnici Memoranduma se zalažu za učinkovitije upravljanje obalnim područjem, definiranje zajedničkih strategija za razvoj održivih aktivnosti povezanih s turističkim sektorom te suradnju u provedbi aktivnosti usmjerenih prema oporavku obale i zaštite okoliša.

RENT-A-CAR M 740

Dr. sc. Svjetlana Stanić-Koštroman s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru predstavila je ulogu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u provedbi projekta COASTING PLUS kroz koji su, kao projektni partneri, predstavljali primatelja metodologije obalnog integriranog upravljanja za održivi turizam, stečene kroz prethodni projekt COASTING, a iskustva u provedbi COASTING i COASTING PLUS projekta predstavila je Antonija Odak iz Regionalne agencije DUNEA koja je aktivno sudjelovala u provedbi obaju projekata odnosno, prenošenju prethodno stečene metodologije među partnerima.

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U Metkoviću predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Priručnik za hrvatsku politiku’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u petak je u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković predstavljena knjiga ‘Priručnik za hrvatsku politiku’ književnika i svjetski poznatog liječnika Matka Marušića. Uz autora, publici se na početku obratila i predsjednica OMH u Metkoviću prof. Zorana Vekić.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

‘Priručnik za hrvatsku politiku’ autorova je najnovija knjiga objavljena 2023. Priručnik sadrži velik broj podataka važnih za hrvatsku povijest, politiku, sociologiju i ekonomiju. Broji 600 stranica s 24 poglavlja raspodijeljena u četiri dijela – ‘Hrvatska politička povijest’, ‘Hrvatski susjedi’, ‘Samostalna Republika Hrvatska’ i ‘Što nam je, dakle činiti?’. Na kraju se nalazi i Kazalo s oko 1000 pojmova podijeljenih na pet djelova.

Knjiga je izašla u izdanju Medicinske naklade.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije