Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA ŽIVOT

U Metkoviću se obilježava Dan narcisa

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge oboljelih od malignih bolesti ‘Život’ u Metkoviću se danas obilježava Dan narcisa, odnosno Dan borbe protiv karcinoma dojke.

Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u aktivnostima podrške svim oboljelima od raka, a svrha te humanitarne akcije je osvijestiti žene na važnost redovitih pregleda u prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Rak dojke je najčešći oblik zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj, kao i u većini zemalja u svijetu. Prema posljednjim objavljenim podacima u Hrvatskoj u 2019. zabilježeno je 2999 slučajeva raka dojke, a u 2020. umrle su 722 žene. Iako je rak dojke jedan od najčešćih karcinoma kod žena, može se izliječiti kod 90 % slučajeva ako se bolest otkrije na vrijeme. Zbog toga su vrlo važni redoviti samopregledi te liječnički i sistematski pregledi. Udruga ‘Život’ stoga je pokrenula inicijativu za kupnju novoga mamografa u Domu zdravlja Metković. Osim promidžbenog materijala, tako danas na pultu ispred Pošte dijele sadnice narcisa, a svi dobrovoljni prilozi građana, namijenjeni su kupnji mamografa. U tu svrhu bit će i sve buduće akcije Udruge ‘Život’.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Akciju su podržali i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te ravnatelj Doma zdravlja Metković Vjekoslav Čuvalo. Svi vi koji želite, akciju možete podržati dobrovoljnim prilozima uplatom na donacijski račun: HR7123900011500227268.

'USKRŠNJI ZEKO DOLAZI U NAŠ GRAD!'

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje u gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje s ‘Uskršnjim zekom’, koje će se održati u subotu, 1. travnja 2023. od 10 sati u Gradskome parku Metković.

– Predstaviti ćemo Vesele pisanice koje su oslikala djeca iz Središnjeg dječjeg vrtića, D.V. Radost, D.V. Leut, D.V. Mali Isus, O.Š. Stjepana Radića, O.Š. don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković i S.Š. Metković.

Pridružit će nam se Uskršnji zeko koji će se s djecom družiti, plesati i tražiti čokoladne pisanice po parku. Dođite i vi!, – poručuju iz TZ Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije