Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Ministrica Vučković i izaslanstvo Županije na Mediteranskom sajmu u Dubrovniku

Objavljeno prije

Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je boravila u Dubrovniku na svečanosti otvorenja 20. Mediteranskog Sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

„Ovakvi sajmovi nam uvelike pomažu u provođenju naših politika jer promiču zdrave, ekološke proizvode. Posebno me veseli što u posljednje vrijeme imamo rast proizvoda s oznakom izvornosti i trenutačno smo sedmi u EU. Ulagat ćemo i u oznake hrvatske kvalitete koje jamče slijed proizvoda od polja do stola“ – istaknula je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministrica Marija Vučković čestitavši organizatorima jubilarni rođendan.

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević izrazila je zadovoljstvo što je, unatoč pandemiji i svim okolnostima, sajam okupio brojne izlagače iz cijele Hrvatske. „Ovo je zaista jedinstveni sajam i to ne samo po prepoznatljivosti ekološke proizvodnje, a upravo na Mediteranskom sajmu 2005. godine pokrenuta je i ostvarena inicijativa da se Dubrovačko-neretvanska županija proglasi GMO free županijom“ – naglasila je pročelnica Marević.

„20 godina smo ustrajali, a nadam se da ćemo ustrajati i dalje u organizaciji ovog sajma. Osnovni cilj nam je od početka bio povezati proizvođače i krajnjeg korisnika, posebice imajući na umu da smo mi turistička županija“ – rekao je voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovaj se sajam, kao prvi Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja, organizira od 2004. godine. Iako se mediteranski naglasak odnosi tek na dio našeg prostora, cilj sajma je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, što se s godinama i ostvaruje.

Mediteranski sajam u Dubrovniku danas je posjetio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima, te pročelnik upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić, a četverodnevnim programom 20. sajma u hotelu Rixos Premium Dubrovnik uz izložbeni dio, predviđene su brojne radionice, predavanja te Gastro show popularnih kuhara. U kulturno umjetničkom programu danas su nastupili članovi KUD-a “SV. Juraj Osojnik” te klapa Bonaca iz Šibenika.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije