Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

GRADSKA UPRAVA IMA VIZIJU

U Metkoviću se gradi, ali treba pripaziti i na koronu

Objavljeno prije

Unatoč pandemiji u prošlosti i nekim novim spoznajama, pa i „narančastoj“ oznaci hrvatskoga priobalja, u Metkoviću se nastavlja raditi i graditi za boljitak svih njegovih stanovnika.

Možda je najava izradbe novog urbanističkog plana uređenja prigradskog naselja Vid za neke nevažna, ali mislimo da je jedna od najvažnijih kad su u pitanju ostanak ljudi u Vidu i rješavanje njihovih egzistencijalnih pitanja , kao što je stambena izgradnja. Svi znamo da je prostor Vida zaštićeno arheološko područje i da se ne može graditi bez dopusnica resornih zavoda ili ministarstava.

Grad Metković i njegov gradonačelnik Milan, odlučili su omogućiti stanovnicima Vida dobivanje parcela za izgradnju vlastitih domova, s tim da će se poštovati sva moguća procedura. Gradi se i u Prudu, uređuje se odlagalište otpada Dubravica, radi se na dionicama vodovoda i kanalizacije u sklopu projekta „Aglomeracija Metković“, završena je prometnica na južnom ulazu u Metković, radi se na periferiji i pišu projekti za nova rješenja komunalnih pitanja.

Među važnim pitanjima svakako je „gužva“ na Međunarodnom graničnom prijelazu Gabela Polje. Mještani i s jedne i druge strane granice ne mogu iz svojih dvorišta na glavnu prometnicu u Hercegovačkoj ,pa ni oni u Marulićevoj. Mještani su uputili apel nadležnima iz bojazni za svoje i živote svoje djece. Ne znamo neke posebne detalje,  ali znamo da je na tom području opći kaos tijekom većeg dijela dana.

I Metković želi razvijati turizam, to je razvidno. Međutim, ako autobusi za Međugorje prometuju ulicom Put Narone prema Vidu i dalje, postavlja se pitanje koliko je turista zastalo u Metkoviću ili u Vidu ?

Vratimo se lokalnim stanjima. Lijepa je spoznaja da je prošle godine Grad Metković uprihodio 62 milijuna kuna, i utrošio za 2,5 milijuna kuna manje sredstava.

Još je važnija informacija da su gradska poduzeća i ustanove radile bez minusa.

Naši poljoprivrednici rade i zalijevaju noću, rade teško i odgovorno da bi tržištu omogućili dovoljno voća i povrća.

Opada i broj oboljelih od COVID-a , ali u Županiji raste.  Mnogi proturječe mjerama i pronose teorije zavjere. To je njihovo pravo, kao što je pravo drugih da zaštite sebe i druge.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

42 nova slučaja zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 23 osobe muškog i 19 osoba ženskog spola: 12 iz Dubrovnika, osam iz Stona i Župe dubrovačke, pet iz Metkovića, dvije iz Konavala i Korčule te jednoj iz Janjine, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Ploča.

Izliječeno je 48 osoba: 18 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Blata, četiri iz Metkovića i Stona, dvije iz Ploča te jedna iz Konavala.

26 ima utvrđenu epidemiološku vezu

U posljednja 24 sata obrađena su 864 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 133 780 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1116 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 940 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije