Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

IMPHACT- Studijsko putovanje u Poljsku

Objavljeno prije

MPHACT – IMprovement of Palliative HeAlth Care quality and accessibiliTy in cross-border area – Poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluge palijativne skrbi u prekograničnom području.

U sklopu projektnih aktivnosti na IMPHACT projektu predstavnici Doma zdravlja Metković kao leader partner skupa sa predstavnicima partnera na projektu Dom zdravlja Ljubuški, Dom zdravlja Podgorica i Dom zdravlja Zenica boravili su na studijskom putovanju od 12.7.2021-16.7.2021 u Krakowu, Poljska.

Poljska se u tom dijelu zdravstvene skrbi istaknula kao primjer dobre prakse te izvrstan primjer za stjecanje novih znanja i razmjena iskustava iz područja palijativne skrbi.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Dom zdravlja Metković

Predstavnici partnera IMPHACT projekta u Hospiciju Sv.Lazar, Krakow
U sklopu putovanja posjetili su Hospicij Sv.Lazara u Krakowu, kojeg vodi nevladina organizacija “Society of Friends of the Sick” te koja ima glavnu misiju sveobuhvatnu skrb za teško bolesne osobe u terminalnom stadiju života. Nakon predstavljanja njihove organizacije rada, upriličen je i impresivan obilazak ustanove.

Sveznalica 7400xXpx

Dom zdravlja Metković

Predstavnici partnera IMPHACT projekta u Sveučilišnoj bolnici, Krakow
Nakon hospicija upriličeno je upoznavanje sa drugačijim pristupom palijativnoj skrbi i to posjetom Palijativnom odjelu, Sveučilišne bolnice u Krakowu. Nakon izlaganja i upoznavanja sa njihovom organizacijom rada također je upriličen obilazak odjela iz kojega se mogla vidjeti pak drugačija, bolnička, skrb za bolesnike u terminalnom stadiju bolesti.

U oba slučaja zasigurno se vidjelo puno dobrih primjera uspješnog rada koji se može zajedničkim radom, svih sudionika timskog djelovanja prema bolesniku u terminalnom stadiju bolesti, raditi na poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi, ublažavanju bolova te pomoći obitelji samoga pacijenta.

Druženje sa gosp.Pawel Wlodarczyk,počasni Konzul Hrvatske u Krakowu
Članove je u ugodnom okruženju primio i počasni Konzul Hrvatske u Krakowu gosp.Pawel Wlodarczyk, te su razmijenjena brojna iskustva i uspostavljeni mogući odnosi za suradnju u budućnosti.

Dom zdravlja Metković

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Sveznalica 7400xXpx

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije