Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POČIVAO U MIRU BOŽJEM

Tužna vijest iz Splita, preminuo je don Marijo Volarević

Objavljeno prije

Foto: SSSSW

Tužna vijest stiže nam iz Splita, preminuo je don Marijo Volarević. Bitku s teškom bolešću izgubio je sinoć u splitskoj bolnici, gdje je nažalost proveo posljednje dane svoga života.

O don Mariju i njegovom djelovanju u zajednici moglo bi se puno toga ispisati, al’ ukratko bio je doktor znanosti, miljenik mladih i Torcide. Iza sebe je ostavio brojne znanstvene radove, a na splitskom KBF-u je predavao “Osnove moralne teologije” i “Socijalni nauk Crkve”.

Marijo Volarević rođen je 10. listopada 1976. u Metkoviću. Za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2003. u rodnom gradu. Nakon svećeničkog ređenja vršio je službu župnog vikara u Kaštel Lukšiću, potom službu prefekta u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, a u jesen 2005. otišao je u Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rim te na Papinskom sveučilištu Lateranu i Institutu moralne teologije Alfonsiana 2010. postigao doktorat. Bio je pročelnik Katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Njegovo uže područje znanstvenog istraživanja vezano je za socijalni nauk Crkve, feminizam, rodnu teoriju, bračnu i obiteljsku antropologiju. Na te je teme napisao doktorat, knjigu i nekoliko znanstvenih članaka te održao nekoliko predavanja na međunarodnim i domaćim znanstvenim simpozijima.

Redakcija portala Metković NEWS izražava iskrenu sućut obitelji, rodbini i prijateljima. Počivao u miru Božjem!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sprovod će biti u ponedjeljak, 28. studenoga u 14 sati u Vidu.

IZGRADNJA VODOSPREME VID S DOVODNIM I ODVODNIM CJEVOVODOM

Zbog radova na cjevovodu privremeno se zatvara za promet Ulica Dr. Franje Tuđmana u Vidu

Objavljeno prije

Obaviještavamo stanovnike naselja Vid da će ulica Dr. Franje Tuđmana (od križanja s ulicom Ledene Gospe do križanja s ulicom Markote) biti zatvorena za promet u periodu od 07.02.2023. do 11.02.2023. zbog radova na izgradnji dovodnog cjevovoda, kroz projekt “Izgradnja vodospreme Vid s dovodnim i odvodnim cjevovodom”.

Iz gradskog vodovoda mole stanovnike da koriste alternativne pravce, sukladno priloženoj skici.

U slučaju ranijeg završetka radova, promet će biti ranije normaliziran.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije