Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

SVJETSKI DAN SRCA

U Ljekarni Draženović održana javnozdravstvena akcija vezana uz zdravlje srca

Objavljeno prije

Foto: Metković News/Ljekarna Draženović

Foto: Metković News/Ljekarna Draženović

U Ljekarni Draženović danas se povodom Svjetskog dana srca održala javnozdravstvena akcija s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravlja srca gdje su građani mogli saznati koliki im je krvni tlak i što mogu učiniti po pitanju zdravlja srca.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Krvožilne bolesti su svake godine odgovorne za 17,5 milijuna preranih smrti, što ih čini prvim uzrokom smrti u svijetu, a taj broj bi se do 2030. mogao popeti na 23 milijuna smrti godišnje.

Magistra farmacije Darka Draženović – Govorko smatra da mnogi probleme sa srcem ne shvaćaju ozbiljno.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

– Danas je Svjetski dan srca kojim se želi podići svijest stanovništva o postojanju kardiovaskularnih oboljenja, odnosno, njihovom velikom potencijalu mortaliteta i morbiditeta. Visoka je i smrtnost, i visok je stupanj oboljevanja od drugih bolesti koje takovi poremećaji uzrokuju. Problem je u tome što ljudi mahom nisu niti svjesni da imaju takav tip poremećaja pa ga onda ne liječe na vrijeme, a čak i ako ga liječe ne shvaćaju ga dovoljno ozbiljno jer je to bolest koja ne boli tako da se niti ne pridržavaju životnih navika niti uzimaju terapije. To su jednostavno podatci koji postoje gdje god da ih tražite, i mi, kao zdravstveni radnici, moramo na ovaj način raditi na podizanju svijesti o ovim oboljenjima – kazala je Draženović-Govorko.

Marija J.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije