Ostanimo u kontaktu

'VELIKO SRCE ZA DJECU NERETVE'

U humanitarnoj akciji skupljeno 400 tisuća kuna za Dom zdravlja u Metkoviću

Objavljeno prije

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je ovog ljeta humanitarnu akciju Veliko srce za djecu Neretve i skupljeno je 400 tisuća kuna.

Novac se skupljao za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te kardiotokografskog uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

Podsjetimo, akciji prikupljanja sredstava pridružila se i Osnovna škola Stjepana Radića, koja je svojom donacijom od preko 30 tisuća kuna drugi najveći donator u cijeloj akciji.

Sredstva su predana ravnatelju Doma zdravlja Mihovilu Štimcu koji se svim Neretvanima i prijateljima Neretve zahvalio na akciji.

“Sanitetsko vozilo i CTG uređaj će nam puno pomoći u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi za našu djecu, roditelje i sve nas koji živimo u dolini Neretve. Svima koji su uplatili novac za ovu donaciju od srca hvala”, rekao je Štimac.

Nada Podnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, rekla je kako je jako sretna ishodom akcije.

“Akciju ‘Veliko srce za djecu Neretve’ smo pokrenuli zbog zemljopisne odsječenosti i neodgovarajuće medicinske skrbi za stanovnike naše doline, kako bismo pacijentima omogućili brži put do bolnice. Obično mi Neretvani pomažemo drugima, a ovaj put je veliko srce zakucalo baš za naš kraj”, rekla je Podnar.

Uz ovu humanitarnu akciju, Neretvani već osmu godinu zaredom dijele mandarine siromašnima u Zagrebu.

“Veseli nas podijeliti i naše mandarine potrebitima u Zagrebu. Ove godine doniramo im dvije tone, a dosad smo ukupno donirali više od 25 tona mandarina Zagrepčanima i socijalno osjetljivim skupinama u društvu”, zaključila je Podnar.

Izvor: index.hr

BOROVCI

Svečana misa, procesija i koncert u čast Gospi na blagdan Gospe od Zdravlja u četvrtak

Objavljeno prije

Na blagdan Gospe od Zdravlja u četvrtak 21. studenoga svečanu misu u kapeli Gospe od Zdravlja, kojoj prethodi procesija s kipom Gospe u Borovcima, u 10 sati predvodit će don Dino Prkut, župni vikar župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću.

Večernja misa je u 17 sati, a potom u 18 sati koncert u čast Gospi. Nastupit će Borovčanke, Klapa Arija, Selma Oršulić, Maja Jerković i Igor Ivanković.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije