Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO 'BRKATA SJENICA'

Crna roda, rijetki gost u Neretvi, uočena u jesenjoj selidbi prema jugu

Objavljeno prije

Jučer su na terenu članovi Ornitološkog društva Brkata sjenica svjedočili rijetkoj ptici u Neretvi – crnoj rodi, Ciconia nigra, a snimljena je u jesenjoj selidbi prema jugu na relaciji Vid – Metković.

Roda Ciconia ciconia je česta u selidbi, kao što je Društvo puno puta objavljivalo – slete u dolinu Neretve na odmor i hranjenje prije puta u toplije krajeve, a crnu rodu opazili su tek četvrti put u Neretvi od kada se bave promatranjem ptica.

Ptica je malobrojnija, a vjerojatno i selidbeni pravci ne idu preko Neretve pa je vrlo rijetka kod nas.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi jučer uzeti uzorci su negativni.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije