Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

PLANINARSKO DRUŠTVO 'GLEDAVAC' METKOVIĆ

U GKS-u otvorena prodajna izložba HPD Gledavac

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković sinoć je otvorena prodajna izložba Hrvatskoga planinarskoga društva Gledavac.

O izložbi i fotografijama govorili su predsjednik HPD Gledavac Stipan Prce, prof. Zvonko Kežić i ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč, a otvorio ju je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Izložene fotografije nastale su na izletima tijekom 2023. godine, a odabrane su temeljem foto natječaja, pri čemu su članovi stručnoga žirija bili fotografi Marin Veraja i prof. Zvonko Kežić. Od 90 fotografija prijavljenih na natječaj, izloženo je njih 20-ak, a tri nagrađene su ‘Špiljski psi’ i ‘Pelješke babe’ autorice Anamarije Krtalić te ‘Bukva s markacijom’ Dijane Rastočić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Važno je istaknuti kako je prihod od prodaje fotografija namijenjen projektu postavljanja ‘via ferrata’ na Kablini (Mala Rujnica). Kako su istaknuli iz HPD Gledavac, tim projektom dolina Neretve dobila bi zanimljivu adrenalinsku točku, a istovremeno bi to mjesto bilo odlično za vježbu prije planinarskih uspona na kojima se nalaze “via ferrate”.

Izložene fotografije do ponedjeljka će biti u Galeriji GKS-a Metković, a mogu se razgledati u vremenu od 9 do 13 sati.

RENT-A-CAR M 740

Izvor: Metkovic.hr

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U Metkoviću predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Priručnik za hrvatsku politiku’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u petak je u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković predstavljena knjiga ‘Priručnik za hrvatsku politiku’ književnika i svjetski poznatog liječnika Matka Marušića. Uz autora, publici se na početku obratila i predsjednica OMH u Metkoviću prof. Zorana Vekić.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

‘Priručnik za hrvatsku politiku’ autorova je najnovija knjiga objavljena 2023. Priručnik sadrži velik broj podataka važnih za hrvatsku povijest, politiku, sociologiju i ekonomiju. Broji 600 stranica s 24 poglavlja raspodijeljena u četiri dijela – ‘Hrvatska politička povijest’, ‘Hrvatski susjedi’, ‘Samostalna Republika Hrvatska’ i ‘Što nam je, dakle činiti?’. Na kraju se nalazi i Kazalo s oko 1000 pojmova podijeljenih na pet djelova.

Knjiga je izašla u izdanju Medicinske naklade.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije