Ostanimo u kontaktu

PROJEKT VRIJEDAN 6,5 MILIJUNA KM

U Gabela Polju se počinje raditi nastavak sustava za obranu od poplava

Objavljeno prije

U salonu Gradske uprave Čapljina, u srijedu je upriličeno svečano potpisivanje Sporazum o financiranju projekta izgradnje Obrambenog nasipa na području Gabela Polja u sklopu prekograničnog projekta obrane od poplava grada Metkovića.

Ugovor za projekt izgradnje Obrambenog nasipa na području Gabela Polja u sklopu prekograničnog projekta obrane od poplava grada Metkovića su potpisali gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, prenosi čapljinski portal Djaka-city.info.

Projekt obuhvaća izgradnju obrambenog nasipa, ustave Glibuša, ustave Strimen, crpne stanice Glibuša, preljevne građevine s uređajem za kontrolirano upuštanje voda u branjeno područje i ostalih hidrotehničkih objekata koje štite branjeno područje od poplava.

Gabela Polje dobiva obrambeni nasip – potpisan sporazum vrijedan 6,5 milijuna KM

Jedinstveni Obrambeni zaštitni sustav čine dva podsustava. Prvi podsustav obuhvaća naselje Jerkovac i Glibušu na području grada Metkovića u Republici Hrvatskoj, a drugi dio podsustava obuhvaća naselje Gabela Polje na području grada Čapljine. Cilj projekta je stavljanje u funkciju oba podsustava kao jedan učinkovit sustav obrane od poplava. To je opći cilj projekta, a ovaj sporazum je samo rezultat dobrih međudržavnih odnosa između BiH i RH.

Ukupna procijenjena vrijednost za realizaciju projekta iznosi 6.484.000,00 KM.
Svečanom potpisivanju sporazuma su nazočili i dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja; dr. sc. Mario Šiljeg, državni tajnik, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja; gđa. Irina Putica, Hrvatske vode te prof. dr. sc. Dragan Čović, predsjednik HNS.

U video prilogu poslušajte sto je nakon sastanka o važnosti projekta kazano za medije.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije