Ostanimo u kontaktu

BRANITELJI JOŠ JEDNOM POKAZALI DA SU SPREMNI POMOĆI KADA JE NAJPOTREBNIJE

HVIDR-a s juga Hrvatske poslala dvije tone mandarina vrtićima i obrazovnim ustanovama u Orahovicu

HVIDR-a s juga Hrvatske donirale dvije tone mandarina vrtićima, obrazovnim ustanovama, Crvenom križu i humanitarnim udrugama u Orahovici

Objavljeno prije

Foto: Radio Orahovica

Vrijednu donaciju dobio je Grad Orahovica, dvije tone neretvanskih mandarina stigle su zahvaljujući dvjema braniteljskim udrugama s juga Hrvatske – HVIDR-i Dubrovačko-neretvanske županije i HVIDR-i Grada Metkovića.

O tome kako je došlo do ove suradnje pojasnio je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Dubrovačko-neretvanske županije, Vitomir Bajac:

– Mi već godinama imamo dobre odnose s braniteljskim udrugama iz ovog dijela Slavonije. Orahovicu smo posjetili i u prosincu prošle godine kada smo bili gosti Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice. Tada nas je posjetila i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, kojoj smo obećali da ćemo dogodine Gradu Orahovici poslati mandarine. HVIDRA Grada Metkovića je osigurala mandarine, a ja sam ispred županijske HVIDRA-e osigurao prijevoz – rekao je Bajac za Radio Orahovicu

HVIDR-a poslala dvije tone mandarina u Orahovicu

U teškim vremenima pandemije korona virusa hrvatski branitelji još su jednom pokazali da su spremni pomoći onda kada je najpotrebnije:

– Uvijek smo spremni pomoći, naravno. Nas branitelje ne zanimaju političke podjele, moramo se samo držati zajedno i jedni drugima pomagati – poručio je Vitomir Bajac i rekao kako će se ovakva suradnja, ukoliko bude mogućnosti, nastaviti i dalje.

U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin na donaciji se zahvalila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, Marija Šafer:

– Zahvaljujem se HVIDR- i Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno gospodinu Vitomiru. Ovo je hvale vrijedna donacija koja, osim materijalne, ima i onu veću – ljudsku vrijednost. Ovo je jako lijepa poruka da i u ovim teškim vremenima još uvijek ima dobrih ljudi kojim misle na druge i koji su spremni pomoći. Grad Orahovica će mandarine uručiti Dječjem vrtiću “Palčić”, orahovačkoj Osnovnoj i Srednjoj školi, Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo, Gradskom društvu Crvenog križa, braniteljskim udrugama te udrugama koje se bave humanitarnom djelatnošću. Nadam se da će se ova suradanja nastaviti i u budućnosti i da ćemo ju proširiti na još neke segmete, a sve kako bi spojili istok i jug Hrvatske, odnosno zelenu i plavu Hrvatsku – izjavila je pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer, – javlja Radio Orahovica.

HVIDR-a poslala dvije tone mandarina u Orahovicu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije