Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

EUROPE DIRECT DNŽ

U Cavtatu uručene nagrade pobjednicima edu-eko igre ‘Čarolija recikliranja – pokažimo naše vještine’

Objavljeno prije

U Osnovnoj školi Cavtat, 16. svibnja uručene su nagrade pobjednicima edu-eko igre „Čarolija recikliranja-pokažimo naše vještine“, koja se održavala od ožujka do svibnja 2023. godine. Igru je organizirao centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, a u natjecanju su sudjelovali svi osmi razredi Osnovne škole Cavtat.

Učenicima se kroz igru predstavio golemi problem otpada u moru odnosno, važnost kružnog gospodarstva u sklopu EU Zelenog plana te ih se pozvalo da prilikom recikliranja starih predmeta na kreativan način pokažu svoje vještine, u skladu s aktualnom Europskom godinom vještina 2023. Naime, osnovni zadatak igre bio je recikliranje već korištenih materijala za izradu novog predmeta – skulpture morske kornjače.

Regionalna agencija DUNEA je u travnju održala kratku online prezentaciju za učenike u kojoj se pojasnila svrha, ekološka poruka i točna pravila igre. Nakon proteka roka za dostavu rješenja, evaluacijska komisija je po kriterijima ocjenjivanja (izrada od prethodno korištenih materijala, inovativnost, kreativnost, umjetnički izričaj, raspon upotrebe tehnika, trodimenzionalno oblikovanje, estetska kvaliteta rada, uloženi trud), ocjenama od 1 do 5 ocijenila radove.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon objave rezultata uslijedilo je darivanje pobjedničkog razreda prigodnim nagradama.

Nagrade su uručile ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine Žaklina Marević, predstavnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Đangradović te direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Karmen Kutnjak.

Sveznalica 7400xXpx

Podsjetimo, informacijski centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije projekt je čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA, a ujedno je dio europske mreže informacijskih centara te predstavlja produženu ruku Europske komisije i promiče njene prioritete. Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije smješten je u gradu Opuzenu, a s radom je započeo 1. svibnja 2021. godine. Partneri u provedbi aktivnosti centra su Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu i Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN).

OD 8. DO 10. PROSINCA

Dani Jegulje ovoga vikenda u Hotelu Merlot

Cijeli vikend uživajte u specijalitetima s neretvanskom jeguljom kao i vrhunskim vinima Prović po promotivnim cijenama

Objavljeno prije

Kasna jesen vrijeme je kada jegulja doseže idealnu veličinu i kakvoću te ujedno vrijeme i najvećeg lova ove neretvanske delicije. To naravno znači da je došlo vrijeme i za tradicionalne „Dane Jegulje“ u Hotelu Merlot!

„Dani jegulje“ manifestacija je koju organiziramo od 2014. godine s ciljem promocije ove jedinstvene neretvanske delicije kao i gastronomskog potencijala doline Neretve.

Cijeli vikend uživajte u specijalitetima s neretvanskom jeguljom kao i vrhunskim vinima Prović iz naše obiteljske vinarije po promotivnim cijenama.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Petak 8. 12. 12-18h – Dan otvorenih vrata Vinarije Prović, posjetite našu obiteljsku vinariju u sklopu hotela, kušajte vrhunska vina te ostanite na delicijama od jegulje

Subota 9. 12. specijaliteti od jegulje dostupni su tijekom cijelog dana a od 19h večera uz muziku uživo i glazbeni Sastav Larus.

Sveznalica 7400xXpx

Noćenje u hotelu uz 35% popusta ukoliko rezervirate mjesto za ručak ili večeru.

Informacije i rezervacije

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije