Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

KUD METKOVIĆ

Tradicijska kultura neretvanskog kraja i Susret lijeričara i zdravičara

Objavljeno prije

kud-metkovic

Seminar: ‘Tradicijska kultura naselja donje Neretve’

Kud Metković poziva voditelje i članove KUD-ova u neretvanskoj dolini da dođu na seminar Tradicijska kultura naselja donje Neretve koji će se 19. i 20. studenoga (utorak i srijeda) u vremenu od 19 do 22 sata održati u Gradskom kulturnom središtu Metković. Voditelj i predavač na seminaru bit će prof. Vidoslav Bagur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Zadatak Seminara je edukacija polaznika – voditelja folklornih skupina i članova, a sve u cilju što boljeg njegovanja i očuvanja tradicijske kulture neretvanskog kraja. Seminar nadopunjuje teoretska znanja o povijesnom kretanju pojedinih plesova, te njihovom značenju u Europi i kod nas, a u praktičnom dijelu polaznici s predavačima imaju priliku i sami plesno proći različite etape tog puta.

Kontakt: 091/685-3370 – Zdravko Obradović

Sveznalica 7400xXpx

 

14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije

lijericaPod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice udruga u kulturi DNŽ  organizira se 14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati 22. studenoga 2013. (petak) s početkom u 18,00 sati, u Domu kulture u Pridvorju .

Okupit će se pojedinci koji su do danas sačuvali običaje držanja zdravica u raznim prigodama, kao i pojedinci koji uspješno sviraju na tradicijskom glazbalu Dubrovačko-neretvanske županije – lijerici.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je sačuvati i prenijeti na nove naraštaje dio običaja žitelja ove Dubrovačko-neretvanske županije.

KOMEDIJA FEST

Dadi Kozariću nagrada za najbolju sporednu ulogu

Objavljeno prije

Metkovsko amatersko kazalište ovoga je vikenda nastupilo na završnici 12. Komedija Festa u Bjelovaru u sklopu kojega su izveli svoju predstavu ‘Da nije ljubavi’.

Na Komedija Festu predstavljaju se amaterska kazališta koja izvode svoje predstave, promoviraju svoj rad te se istima dodjeljuju i nagrade o čemu odlučuje prosudbeno povjerenstvo i publika.

Ove godine nagradu za najbolju sporednu ulogu dobio je naš Dalibor Dado Kozarić. Nagradu je dobio za ulogu Rafaela u predstavi ‘Da nije ljubavi’ – pučku komediju bračkoga intelektualca Petra Slovinića, koju MAK-ovci izvode pod redateljskom palicom Radovana Marčića. U prosudbenoj komisiji bili su glumci Erna Rudnički, Ivan Ožegović i Matija Jakšeković, dok je selektorica festivala Maja Margareta Fabičević.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije