Ostanimo u kontaktu

KUD METKOVIĆ

Tradicijska kultura neretvanskog kraja i Susret lijeričara i zdravičara

Objavljeno prije

kud-metkovic

Seminar: ‘Tradicijska kultura naselja donje Neretve’

Kud Metković poziva voditelje i članove KUD-ova u neretvanskoj dolini da dođu na seminar Tradicijska kultura naselja donje Neretve koji će se 19. i 20. studenoga (utorak i srijeda) u vremenu od 19 do 22 sata održati u Gradskom kulturnom središtu Metković. Voditelj i predavač na seminaru bit će prof. Vidoslav Bagur.

Zadatak Seminara je edukacija polaznika – voditelja folklornih skupina i članova, a sve u cilju što boljeg njegovanja i očuvanja tradicijske kulture neretvanskog kraja. Seminar nadopunjuje teoretska znanja o povijesnom kretanju pojedinih plesova, te njihovom značenju u Europi i kod nas, a u praktičnom dijelu polaznici s predavačima imaju priliku i sami plesno proći različite etape tog puta.

Kontakt: 091/685-3370 – Zdravko Obradović

 

14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije

lijericaPod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice udruga u kulturi DNŽ  organizira se 14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati 22. studenoga 2013. (petak) s početkom u 18,00 sati, u Domu kulture u Pridvorju .

Okupit će se pojedinci koji su do danas sačuvali običaje držanja zdravica u raznim prigodama, kao i pojedinci koji uspješno sviraju na tradicijskom glazbalu Dubrovačko-neretvanske županije – lijerici.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je sačuvati i prenijeti na nove naraštaje dio običaja žitelja ove Dubrovačko-neretvanske županije.

MEĐUNARODNI UMJETNIČKI PROJEKT 'SAN'

Sand Art Neretva Festivala u narednim danima na Ušću Neretve

Objavljeno prije

Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festivala, održati će se na području Ušća Neretve u razdoblju od 17. do 23. rujna 2021. godine.

SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u suradnji s opuzenskom udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobija podršku Ministarstva kulture i medija, TZ grada Ploče i grada Opuzena, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike koji će u tjedan dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

Tom prigodom, organizirat će se likovne radionice kreiranja prostranih crteža na pijesku, te interatktivne kreativne radionice plesa, plesnog pokreta i fotografije (“photopainting”).

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije