Ostanimo u kontaktu

VOZAČI OPREZNO U PROMETU

Tjedan iza nas 8 poginulih u prometu, u tjednu pred nama 40 tisuća prvašića u prometu!

Slijedi pregled prometne statistike na hrvatskim cestama, a s obzirom da u ponedjeljak, 6. rujna počinje nova školska godina, vozače pozivamo na dodatan oprez

Objavljeno prije

U proteklih tjedan dana dogodilo se osam prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je smrtno stradalo osam osoba i to jedna djevojčica (3), kao putnica u osobnom automobilu, dvoje pješaka, dva vozača mopeda, jedan vozač motocikla, jedan vozač bicikla i jedna putnica u osobnom automobilu.

U osam mjeseci 2021. godine, u prometnim nesrećama smrtno su stradale 193 osobe, što je 19 osoba ili 10,9% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (174 poginule osobe).

Dominantan razlog smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama su upravljanje vozilom nepropisnom, znatno većom brzinom od dopuštene, kao i kretanje brzinom neprimjerenom uvjetima na kolniku (zavoj, smanjena vidljivost, noć, mokar kolnik), nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela i vožnja pod utjecajem alkohola, dok se prema vrstama nesreća najčešće radilo o slijetanju s kolnika, naletu na pješake i bicikliste.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Motocikli i mopedi su na prometnicama – OPREZ!

U osam mjeseci 2021. godine u prometnim nesrećama smrtno su stradale 52 osobe koje su upravljale ili su se u svojstvu putnika nalazile na mopedima i motociklima. Samim time, svaka četvrta osoba od ukupnog broja smrtno stradalih, nalazila se na takvom vozilu. Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Međutim, često zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, gdje u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Ponovo ističemo da se većim sudjelovanjem motociklista i mopedista u prometu, povećava i mogućnost njihovog stradavanja. Stoga je potrebno naglasiti da vozači motornih vozila na četiri kotača, prilikom skretanja posebnu pažnju trebaju posvetiti pravovremenom uočavanju motociklista koji nailaze iz suprotnog smjera, odnosno prilikom uključivanja u promet da posebnu pažnju potrebno je usmjeriti na pravovremeno uočavanje motociklista.

Isto tako, motociklisti moraju biti svjesni opasnosti kretanja brzinom većom od dozvoljene, pogotovo u zavojima i pred križanjima te bi obavezno trebali i morali prilagoditi brzinu svim uvjetima koje u određenoj situaciji mogu i moraju predvidjeti.

Više o motociklistima u prometu –  https://policija.gov.hr/vijesti/oprez-u-prometu-motociklisti-i-mopedisti-izlaze-na-ceste/5258

Potrebno je ponovno upozoriti sve vozače da:

  • u prvom redu prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
  • ne koriste mobitel tijekom vožnje;
  • da voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
  • da poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon, pad kolnika i dr.);
  • da ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno,
  • da ne izlaze na kolnik sa tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima,
  • da se ne kreću bezrazložno pretjecajnom trakom na autocesti,

Za istaknuti je i zabrinjavajući podatak o nekorištenju sigurnosnog pojasa kod osoba koje su preminule od posljedica prometne nesreće. Naime, od 126 osoba koje su poginule u osobnim automobilima tijekom 2020. godine, njih 60 ili 47,6%, odnosno skoro polovica nije koristila sigurnosni pojas. U prvih šest mjeseci 2021. godine, od 55 osoba koje su poginule u osobnim automobilima, njih 31 ili 56,4% nije koristilo sigurnosni pojas.

Osobe u automobilima moraju obavezno koristiti sigurnosni pojas, a na mopedima i motociklima zaštitnu kacigu.

Jedan dio pješaka i biciklista i nadalje ne poštuje zakonske propise, zbog čega su teško vidljivi vozačima drugih vozila, koji pritom nalijeću na njih što ponekad završava i sa smrtnim stradavanjem. Stoga podsjećamo na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojima je propisano da:

  • pješak, koji se kreće kolnikom, dužan je noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, biti označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom,
  • vozač bicikla koji se kreće kolnikom na cesti dužan je noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom,

Bicikliste dodatno upozoravamo kako je citiranim Zakonom propisano da od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno najmanje jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Upozoravamo roditelje da temeljem zakonske odredbe, djeca  do 16 godina, koja upravljaju biciklima moraju na glavi imati zaštitnu kacigu, a ako su mlađi od 14 godina i nisu osposobljenja za samostalno upravljanje biciklima u prometu na cestama, moraju biti u pratnji osobe starije od 16 godina. 

Isto tako, upozoravamo vozače motornih vozila da su biciklisti jednakopravni sudionici cestovnog prometa i da ih se kao takve treba uvažavati, a bicikliste upozoravamo na potrebu strogog poštivanja prometnih propisa, koji važe za njih kao i za sve druge sudionike u prometu. 

Jedan dio nesreća sa smrtnim stradavanjem, skrivile su mlade osobe te bi poseban apel uputili i roditeljima takvih osoba, odnosno da im se ne omogućava dostupnost upravljanja vozilom prije položenog vozačkog ispita. Također, da im ne omogućava upravljanje vozilom ukoliko postoje saznanja da je mlada osoba konzumirala alkoholna pića. Naposljetku, da prije povjeravanja vlastitog vozila na upravljanje mladoj osobi, temeljem životnog i prometnog iskustva istoj ukažu na sigurno, ali i odgovorno sudjelovanje u prometu.

Kako smo već ranije najavili, policija će i ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

 Ne zaboravite!

„Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.“

Još jednom naglašavamo da u ponedjeljak, 6. rujna, započinje nova školska godina, čime će se višestruko povećati prometovanjem djece i mladih, ponajviše kao pješaka, pa upozoravamo vozače svih vozila da povećaju oprez, pokažu dodatnu dozu empatije prema ostalim sudionicima u prometu te na taj način dokažu poželjnu razinu prometne kulture.  

Više na poveznici: Počinje škola – oprez u prometu!

Ostale savjete možete pronaći OVDJE!

PROSVJETA

Posao prosvjetnih radnika nije lak, a opterećen je i nizom problema

Objavljeno prije

Autor

Nijedan posao nije lagan ako ga ljudi žele obavljati na najkvalitetniji mogući način, svaki posao ima  svoje specifičnosti i težinu društvene odgovornosti, a za dobiti radno mjesto treba završiti određeni fakultet, zanat, ili neku drugu školu ili studij.

Proteklih dana puno se pisalo o prosvjetnim radnicima , stjecanju statusa zaposlenika, pripravničkom radu, plaćama, ugrozama od strane pojedinaca i skupina, plaćama..

Da bi netko u osnovnoj ili srednjoj školi postao stručnim suradnikom ili učiteljem valja mu odraditi godinu dana pripravničkog staža odnosno trebao bi se stručno usavršavati (bez zasnivanja radnog odnosa) u nekoj odgojno-obrazovnoj ustanovi kako bi nakon toga mogao polagati stručni ispit i zatim se javiti na natječaj za određeno radno mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Međutim, država više ne financira zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa , a bez odrađenog posla kandidati ne mogu polagati stručni ispit, pa se sukladno tomu ne mogu javljati ni na natječaje. Doduše, u nedostatku stručnih djelatnika škole i u slučaju nagle potrebe mogu na određeno vrijeme uposliti i osobe bez stručnog ispita .

Osim toga, zbog ograničenih mogućnosti zapošljavanja , velik broj prosvjetnih radnika godinama radi na određeno vrijeme, a to znači da radi tri mjeseca, pa onda pauzira pet, pa opet radi dva mjeseca i tako godinama. Da u školama nedostaje učitelja i profesora matematike, fizike, biologije ili kemije , svima je poznato. Stoga su škole primorane zapošljavati nestručne osobe , koje ukoliko se pojavi mogućnost trajnog zapošljavanja moraju na fakultetima upisivati pedagošku grupu predmeta.

U nemogućnost nalaženja radnog mjesta, mnogi učitelji i stručni suradnici traže i pronalaze zaposlenje u realnom sektoru.

U školama je sve više ekscesnih situacija, raznih oblika nasilja i ugroza drugih vrsta. Plaće prosvjetnih radnika u odnosu na stručnu spremu daleko su niže od plaća ostalih visokoobrazovanih stručnjaka, pa je i zbog toga sve manji interes za školovanje , posebno za deficitarna zanimanja.

Brojne države u fazi deindustrijalizacije izdvajaju nemala sredstva za kvalitetnije obrazovanje novih generacija jer u obrazovanju vide mogućnost novih oblika razvoja društva.

Vrijeme je za stvarni zaokret u odnosima prema prosvjetnim radnicima (i ne samo njima) i njihovoj ulozi u društvu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije