Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

MUTACIJA

Prilikom prstenovanja ptica ulovljena vrlo zanimljiva siva grmuša ‘Sylvia borin’

Objavljeno prije

Iz ornitološkog društva Brkata sjenica javljaju nam o ulovljenoj vrlo zanimljivoj jedinki u mutaciji, riječ je o sivoj grmuši Sylvia borin.

Prije desetak dana u prstenovačkom kampu Brkate sjenice u mreže između ostalih ptica ulovljena je vrlo zanimljiva jedinka. Radilo se o sivoj grmuši Sylvia borin u mutaciji koje su vrlo rijetke u prirodi. Nakon konzultacija sa uzgajivačem i međunarodnim sucem gospodinom Davorom Skejićem koji poznaje tu problematiku došlo se do zaključka da se radi o ženki u pastelnoj mutaciji. U fotogaleriji imamo pticu u normalnoj sivo smeđoj boji i tri fotografije u mutaciji.

Sa mutacijama u prirodi sreo sam se svega nekoliko puta(prstenovao sam mnogo ptica) češće sam se sretao sa djelomičnim albinizmom i to je ono nešto što nas vuče naprijed naći nešto zanimljivo. Ptica je nakon obrade i prstenovanja vraćena u prirodu gdje i pripada.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

KOTIGA BIO 'BRŽI' DO 122.500,00 kn

Metkovka Kristina Mordžin sudjelovala na kvizu ‘Potjera’

Objavljeno prije

Metkovka Kristina Mordžin sudjelovala je na popularnom kvizu ‘Potjera’ koji se u četvrtak emitirala na HRT-u.

Kristina je pokazala odlično znanje u individualnom dvoboju s lovcem Deanom Kotigom te se plasirala u završnu potjeru, u kojoj njezina ekipa, nažalost, nije uspjela osvojiti iznos od 122.500,00 kn.

Inače, Kristina ima 24 godine i studentica je ekonomije na Sveučilištu u Splitu. U slobodno vrijeme bavi se planinarenjem te rukometom, a i redovna je sudionica lokalnih pub kvizova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo joj na pokazanome znanju te joj želimo što skoriji povratak na ‘Potjeru’.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije