Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

METKOVIĆ DOBIO 'PALAČU PRAVDE'

Svečano otvorena zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću

Objavljeno prije

Zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću

Danas, osam godina nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o kupnji nekretnine, svečano je otvorena zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću. U novouređenoj zgradi u Hebrangovoj ulici će biti smješteni Općinski sud u Dubrovniku, Stalna služba u Metković, Prekršajni sud u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću, Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću te Državna geodetska uprava.

Sveznalica 7400xXpx

Nazočnima se tom prilikom obratio ministar pravosuđa Ante Šprlje, a svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Metkovića Katarina Ujdur, zamjenik Nikola Grmoja, načelnik Policijske postaje Metković Dragan Sršen, te ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović.

– Nekada je ova zgrada nosila ime ‘Razvitka’, kao ponosa Doline Neretve u razvoju, gdje je radilo više od tisuću ljudi. Međutim, onda se kroz devedesete i dvitisućite ova zgrada pretvorila u sramotu, i države i Doline Neretve, kao jedan simbol privatizaije, pljačke i neodgovornosti prema imovini. Danas, nadam se da smo stali tome na kraj. Danas, u ovu zgradu ulazi pravosuđe i nadam se da će se ono znati nositi sa takvim situacijama i znati se postaviti prema bilo kakvim pokušajima da se bilo kada više ugrozi državna imovina, da se bilo kada ugrozi privatna imovina, nadam se da će ova zgrada postati simbol pravde, – rekao je ministar Ante Šprlje te dodao da će u novoj zgradi raditi nešto više od 70 ljudi, a to su djelatnici Općinskog suda, Općinskog državnog odvjetništva, Prekršajnog suda te Državne geodetske uprave, te neće biti daljnjih zapošljavanja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stara zgrada suda, kako trenutno pregovori teku, najvjerojatnije će biti priključena Domu zdravlja Metković, – otkrila nam je gradonačelnica Katarina Ujdur te pozdravila otvaranje ove, kako je rekla ‘pompozne’ zgrade suda u dijelu koji je nekada bio centar grada, te djelatnicima zaželjela rad u skladu sa imenom i da nitko ne bude privilegiran.

Radi se o poslovno-stambenoj zgradi bruto površine 3.158,00 m2, odnosno neto 2.704,00 m2, na kojoj su radovi u ukupnoj vrijednosti iznosili 14.599.254 kuna, dok je sama zgrada kupljena od prodavatelja ‘Oštrovice’ d.o.o., Mlinište, Bijeli Vir 13, po cijeni od 13.388.000 kuna, s uključenom projektnom dokumentacijom te ishođenom Građevinskom dozvolom.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije