Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

UDRUGA VETERANA 4. GBR

Svečano obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja

Objavljeno prije

Dana 6. prosinca 1991. izveden je najžešći neprijateljski napad s kopna mora i zraka na neokupirani  uži dio grada Dubrovnika.

Malobrojni branitelji odbili su neprijateljski napad, a najveće borbe vodile su se na Srđu oko tvrđave Imperijal i u Sustjepanu. Taj dan izabran je za Dan dubrovačkih branitelja koji se ove godine obilježava osmodnevnim aktivnostima. Na svečanostima obilježavanja jučer i danas sudjelovalo je izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije.

U četvrtak, 5. prosinca održan je Križni put padinama Srđa do tvrđave Imperijal na kojem su sudjelovali branitelji, pripadnici HV-a i MUP-a i ostali građani. U studenom 1991. godine četiri pripadnika 4. gardijske brigade svoje živote položili su na Oltar Domovine kod utvrde Strinćjera. Kod spomen obilježja na mjestu pogibije veterani 4. gbr zapalili su svijeće.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U petak 6. prosinca najviša državna i vojna izaslanstva, brojne udruge branitelja i ostali položili su vijence i zapalili svijeće na groblju Boninovo i kod križa na vrhu Srđa. Malom svečanošću poslijepodne je svečano imenovana ulica generala Janka Bobetka, ratnog zapovjednika Južnog bojišta tijekom oslobađanja dubrovačkog primorja i deblokade grada 1992. godine. Na groblju u Sustjepanu održan je spomen na četvoricu poginulih branitelja Sustjepana, među kojima su dvojica pripadnika 4. gardijske brigade stradalih 6. prosinca 1991. Izaslanstvo udruge veterana 4. gbr kod spomen obilježja zapalilo je svijeće.

U obrani Dubrovnika u listopadu 1991. sudjelovao je i jedan vod gardista iz A satnije ZNG Metković kojom prilikom je ranjen i zarobljen pripadnik Zoran Kaleb.

Sveznalica 7400xXpx

OTVORENE PRIJAVE

Udruga Biom organizira trening prepoznavanja ptica u Neretvi

Objavljeno prije

Foto: Udruga Biom

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati za dva vikenda 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve.

U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one vrlo rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore, knjige za determinaciju ptica i stručno vodstvo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 3. svibnja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ako ste zainteresirani, najkasnije do 29. travnja 2024. ispunite online prijavnicu.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije