Ostanimo u kontaktu

OBRAZOVANJE

Sva djeca sigurno neće u školu

Objavljeno prije

Najavljeni povratak u školske klupe, djece od 1. do 4. razreda izaziva brojne dileme i kod nastavnika i kod roditelja i učenika.

Kako bi 11. svibnja mogle prihvatiti one učenike koji ispunjavaju uvjete, škole se, pa tako i naše lokalne pripremaju za taj događaj, sukladno uputama resornog ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Jedno je međutim jasno, u školu se neće vratiti svi učenici, a ani koji se na to odluče moraju ispunjavati određene uvjete.

Među uvjetima stoji da u školu mogu oni učenici čija oba roditelja rade, oni bez kroničnih bolesti, ako niti jedan član kućanstva nema kroničnih bolesti,ili ako nisu u samoizolaciji ili karanteni i nemaju povišenu tjelesnu temperaturu te druge simptome bolesti.

Uz to, roditelji moraju potpisati izjavu kojom jamče da su ispunjeni svi uvjeti za pohađanje nastave u školi. Inače, za većinu učenika i dalje će se odvijati virtualna nastava u kući.

Određene uvjete za nastavak rada u školi moraju ispunjavati i učitelji. U učionicama može biti maksimalno devet učenika i jedan učitelj(ica), klupe moraju biti na dva metra, svaka skupina mora imati svoj toalet, u školu će se ulaziti u različito vrijeme pa će o tomu ovisiti i vrijeme boravka u školi.

Ravnatelji i učitelji su na sto muka, ali savjesno rade i pripremaju za rad u iznimnim okolnostima i tvrde da će izdržati i realizirati sve svoje zadaće.

Treba namaknuti i postaviti otirače, dezificijense za učionice i toaletne prostore, osigurati toplu vodu i tako redom.

Posebno će biti teška odluka koje učenike vratiti kućama ukoliko se ih na vratima škole pojavi više nego ih se može smjestiti u učionicu prema novim pravilima. Postoji mogućnost da dio učenika prijeđe kod druge učiteljice, ali postoji mogućnost da se dio ulenika opet neće moći zbrinuti.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zabranilo je zapošljavanje novih djelatnika u obrazovanju pa škole traže odgovore kada će se i hoće li se omogućiti zapošljavanja novih učitelja na određeno vrijeme od 60 dana za tekuću nastavnu godinu.

Pred roditeljima su iznimno velike dileme, potpisati izjavu za svoje dijete ili ne.

Na njima je svakako velika odgovornost potpisali izjavu ili ne. Zato ih sve više odustaje od prvotnih odluka da će djecu poslati u školu. Nije lako ni ravnateljima ni učiteljima jer su odgovorni u onom dijelu provedbe mjera koje se odnose na školu.

KOKTELI, JEGER PARTY, HOSTESE.....

Još jedan vrhunski vikend je pred nama u Grey&Padrino Clubu

Objavljeno prije

Još jedan ludi vikend u Grey&Padrino Clubu je pred nama, vrhunskim zabava uz koktele započinje već večeras uz svima poznatog DJ Druju i promo cijene pića i koktela, a nastavlja se u subotu uz DJ Andru, DJ Druju, hostese i Jeger party.

Uz bezvremenske hitove i veliki izbor koktela i ovog vikenda naglasak je na NAGRADNINajzanimljiviji komentar na instagram profilu kluba uz tagirajte 3 svoja prijatelja ili prijateljice s kojima dolazite nagrađuje se bocom pića!

GREY&PADRINO PAZI NA SVOJE POSJETITELJE!
Ako trebate prijevoz, isključivo do kluba ili nakon lude zabave nazad do doma, javite se u DM Instagrama Grey&Padrino.

Također u DM Instagrama Grey&Padrino možete ostvariti i rezervaciju stolova tako da na vrijeme osigurate svoje mjesto u najzabavnijem noćnom provodu u dolini Neretve.

Za one koji ne znaju Grey & Padrino se nalazi iza INA benzinske pumpe na magistralnoj cesti iz Opuzena prema Pločama.

Svakako još jedan vrhunski vikend je pred nama, s toga vidimo se u Grey&Padrino Clubu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije