Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Obavijest za roditelje djece DV Metković

Objavljeno prije

Prenosimo u cijelosti obavijest koju je uputio Dječji vrtić Metković:

Poštovani roditelji,

od 11. svibnja otvaraju  se ponovno predškolske ustanove za djecu. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi o iznimnoj situaciji i da neće sva djeca moći doći u predškolsku ustanovu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju  redoviti vrtićki program. Organizirati će se sedmodnevna dežurstva odgojitelja, pa stoga neće biti moguće osigurati matičnog odgojitelja i skupinu. I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa COVID 19, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Boravak u predškolskoj ustanovi potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-om 19 nego je to obiteljski dom. Vrtićki program će se stoga organizirati samo za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta za vrijeme dok borave na poslu

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

RENT-A-CAR M 740

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom COVID-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

Ukoliko ste odlučili o dolasku ili nedolasku vaše djece u Vrtić, tu odluku neće biti moguće promijeniti tijekom dva tjedna, do donošenja novih mjera Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi u Vrtić, nakon pažljivo pročitane izjave, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj s odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati Vrtić u specifičnim epidemiološkim uvjetima. Ovdje se radi o zaštiti djece, odgojitelja, djelatnika Vrtića, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze.

Za većinu djece koja ostaju kod kuće odgojitelji će  i dalje pripremati materijale koje roditelji mogu pratiti i preuzimati  na službenoj web stranici DV Metković.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa Vrtić dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 7. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   – Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u DV Metković u vremenu od 8.00 do 12.00 sati, uz obavezno pridržavanje propisane distance prema preporukama HZJZ-a

   – Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na  e-mail  dvmetkovic@gmail.com

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za polazak u Vrtić od 11. svibnja 2020.

Naknadne upute o dovođenju djece u Vrtić biti će uskoro objavljene na službenoj web stranici DV Metković.

Čuvajmo sebe, svoje bližnje i sve s kojima smo u kontaktu!

DV Metković

DOSTOJANSTVENO PODRŽAVAJMO HRVATSKU

Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja – poručuju iz policije

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024. u Njemačkoj

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Budući da se danas u 15 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Albanije, pozivamo građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja.

Za očekivati je da će i nastavak natjecanja u grupnoj fazi također privući veliki interes građana koji već tradicionalno prate utakmice naše reprezentacije uz obiteljska druženja, na otvorenim prostorima, prvenstveno gradskim trgovima, ulicama, rivama, terasama ugostiteljskih objekata i slično. U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana.

Kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice, preporučamo:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
  • da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja – posebice žena, djece i starijih osoba
  • da navijači/posjetitelji/simpatizeri hrvatske nogometne reperezentacije:
    • izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola
    • ne koriste pirotehnička sredstava – budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice
    • prilikom dolaska ili odlaska s okupljanja navijača ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te da obrate pažnju na sigurnost u prometu općenito

Policija će uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s važećim propisima, a što može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja.

Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu – učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas!

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije