Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SUBOTA, 25. LIPNJA

ŠREK DELTA 5 organizira II. eko akciju čišćenja korita rijeke Neretve

Objavljeno prije

Športsko ronilačko ekološki klub DELTA 5 organizira drugu po redu eko akciju čišćenja korita rijeke Neretve.

Prenosimo obraćanje:

Poštovani, obraćamo se ispred članova okupljenih u Športsko ronilačko ekološki klub DELTA 5 iz Metkovića s ciljem promoviranja druge po redu eko akcije čišćenja korita rijeke Neretve.

Sveznalica 7400xXpx

Akcija će se održati 25. lipnja 2022. godine s programom koji traje 2 dana a sudjelovati će brojni ronalički klubovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

PROGRAM

25. lipnja 2022. godine – subota

10:00-10:30 okupljanje kod veslačkog kluba GUSAR (Mlinska ulica, Metković)

10:30-11:00 briefing

11:00-11:30 polazak na lokacije za ronjenje

14:00-14:30 Ručak – Motel Delta, Opuzen

20:00-20:30 Konoba Mali Ante, Blace

26. lipnja 2022. godine – nedjelja

09:00-09:30 okupljanje u Blacama, polazak na izlet MB Beštija odmorište Robinson Crusoe zaron i zajednički ručak

Prošlogodišnja eko akcija je uspješno organizirana uz potporu Grada Metkovića dok su se ove godine istom plemenitom cilju pridružili i Grad Opuzen te općina Kula Norinska koji su prepoznali naš trud te nas i novčano podržali.

Održavanje ne bi bilo moguće i bez potpore ostale tvrtke s područja doline Neretve:

Frigo bonsai doo; ADDUCO doo; Reoma grupa doo; Restoran VRILO – Prud; Hotel restaurant Villa Neretva, Velebit Promet doo; Brewville – Nerteva Valley, Novallis doo (GUUC sokovi), Restoran Đuđa i Mate da navedemo samo neke.

Primarni cilj akcije je podizanje ekološke svijesti te ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u čišćenju obale rijeke Neretve tzv. nasipa na Unki koji ćemo organizirati zajedno s mlađim članovima Veslačkog kluba GUSAR iz Metkovića kao bi osvijestili i najmlađe o potrebi očuvanja prirodnih resursa kojima smo okruženi.

S poštovanjem,
ŠREK DELTA 5

NAŠE GORE LIST

Preminuo poznati splitski redatelj videospotova Žare Batinović

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Objavljeno prije

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Poznati splitski redatelj glazbenih spotova Žare Batinović preminuo je jutros u splitskom KBC-u, gdje se od sredine siječnja borio s koronom i upalom pluća, kako Vecernji.hr doznaje od izvora bliskog obitelji. Batinović je izgubio životnu bitku nakon što je skinut s respiratora, počeo je i komunicirati, a baš kad su svi mislili da će izvući, stigle su najgore vijesti.

Kao redatelj je snimio nekoliko stotina glazbenih spotova svim najvećim imenima u regiji poput Gibonnija, Bajage, Olivera, Lukyja, Daleke obale, TBF-a, Severine, Majki, Parnog Valjka i još mnogim drugima. Dobio je nagradu za najbolji spot u 21. stoljeću “Teške boje“.

S Batinovićem smo posljednji put razgovarali devet mjeseci nakon smrti voljenog Olivera, kada je završavao spot za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji je počeo raditi dok je pjevač još bio živ.

Sveznalica 7400xXpx

– Znate što je najzanimljvije? Ja Olivera nisam volija prije nego sam ga upoznao. Bio sam hodajući megafon koji je protiv njega govorija gdje god bi stigao. Ja sam tada bio nitko i ništa, a mislija sam da sam veličina jer sam snimija tri spota. Uvijek sam bio eksplozivna budala i radnja mi je išla brže od mozga. A zašto sam ga mrzija? Zato jer sam se tada družija s glazbenicima koji su očigledno bili ljubomorni na Olivera i blatili su ga iza leđa, a kad su bili s njim u društvu, onda je sve bilo divno i krasno – u svom stilu ispričao nam je Žare koji se s Oliverom konačno upoznao krajem 90-ih. Bila su to vremena kada su se glazbenici često družili, a njih dvojica počela su se susretati u istom društvu.

– Doveo sam ga ispred crkvice svetog Nikole, posjeo na skale, snimija prvu i drugu strofu i refren. Sve je bilo gotovo u 15 minuta. Vidim ja, Oliver me gleda onim svojim “japanskim očima” i šapće mi: “Ajde, priznaj da je skrivena kamera. Ne virujem da smo već gotovi.” Bio je šokiran da smo već gotovi. Tu me odmah zavolija jer svako naše snimanje ne bi trajalo duže – sa smiješkom je ispričao Batinović koje se prisjetio i kako mu se na promociji tog spota Oliverova supruga Vesna posebno zahvalila rekavši mu kako “njen Oliver više nema najgore spotove u zemlji”.

Za Olivera je napravio 15 spotova, dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od šest godina – od 2000. do 2006.

– Prvi i jedini put kad sam nekog molija da mu snimim spot bilo je upravo za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji smo počeli i nismo završili. Zato na ovaj način i želim odati počast velikom umjetniku i konačno završiti taj spot – ispričao je Žare i dodao kako su mu Oliver i Bajaga jedina dva pjevača s ovih prostora s kojima je uživao raditi i koji su ga punili pozitivom, piše Vecernji.hr.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije