Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SUBOTA, 25. LIPNJA

ŠREK DELTA 5 organizira II. eko akciju čišćenja korita rijeke Neretve

Objavljeno prije

Športsko ronilačko ekološki klub DELTA 5 organizira drugu po redu eko akciju čišćenja korita rijeke Neretve.

Prenosimo obraćanje:

Poštovani, obraćamo se ispred članova okupljenih u Športsko ronilačko ekološki klub DELTA 5 iz Metkovića s ciljem promoviranja druge po redu eko akcije čišćenja korita rijeke Neretve.

Akcija će se održati 25. lipnja 2022. godine s programom koji traje 2 dana a sudjelovati će brojni ronalički klubovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

PROGRAM

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

25. lipnja 2022. godine – subota

10:00-10:30 okupljanje kod veslačkog kluba GUSAR (Mlinska ulica, Metković)

10:30-11:00 briefing

11:00-11:30 polazak na lokacije za ronjenje

14:00-14:30 Ručak – Motel Delta, Opuzen

20:00-20:30 Konoba Mali Ante, Blace

26. lipnja 2022. godine – nedjelja

09:00-09:30 okupljanje u Blacama, polazak na izlet MB Beštija odmorište Robinson Crusoe zaron i zajednički ručak

Prošlogodišnja eko akcija je uspješno organizirana uz potporu Grada Metkovića dok su se ove godine istom plemenitom cilju pridružili i Grad Opuzen te općina Kula Norinska koji su prepoznali naš trud te nas i novčano podržali.

Održavanje ne bi bilo moguće i bez potpore ostale tvrtke s područja doline Neretve:

Frigo bonsai doo; ADDUCO doo; Reoma grupa doo; Restoran VRILO – Prud; Hotel restaurant Villa Neretva, Velebit Promet doo; Brewville – Nerteva Valley, Novallis doo (GUUC sokovi), Restoran Đuđa i Mate da navedemo samo neke.

Primarni cilj akcije je podizanje ekološke svijesti te ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u čišćenju obale rijeke Neretve tzv. nasipa na Unki koji ćemo organizirati zajedno s mlađim članovima Veslačkog kluba GUSAR iz Metkovića kao bi osvijestili i najmlađe o potrebi očuvanja prirodnih resursa kojima smo okruženi.

S poštovanjem,
ŠREK DELTA 5

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije