Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

SKAČU BROJKE ZARAŽENIH

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića pozvao građane na odgovorno ponašanje i da se suzdrže većih okupljanja

Objavljeno prije

U prostorijama Galerije GKS-a Metković danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Metkovića na temu povećanja broja zaraženih bolesti COVID-19.

Naime, u proteklom razdoblju Metković je pratila povoljna epidemiološka situacija, a u skladu s njom, ostali smo izuzeti od pooštravanja epidemioloških mjera koje su na snazi u dubrovačkom dijelu Županije.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Međutim, podatci o broju novozaraženih posljednjih dana jasno pokazuju kako se situacija pogoršava.

Kako je istaknuto na sastanku Stožera, udio pozitivnih slučajeva u testiranima posljednjih dana iznosi 30 % što nas ponovno dovodi na prvo mjesto po broju pozitivnih u Županiji.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

S obzirom da ne smijemo dopustiti da ponovno dođemo u izrazito nepovoljnu situaciju i brojke kakve smo imali u studenome i prosincu, smatramo da je potrebno sve naše sugrađane još jednom pozvati na oprez.

Iako je od 1. ožujka došlo do blagoga popuštanja epidemioloških mjera na razini cijele Hrvatske, želimo podsjetiti sve vas kako je vrlo bitno da se pridržavamo preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu.

Prije godinu dana, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u našemu gradu, o koronavirusu se vrlo malo znalo. Danas smo svi vrlo dobro upoznati koliko je opasan za zdravlje svih nas, a posebice starijih sugrađana i onih s kroničnim bolestima. U godinu dana, koliko traje pandemija kooronavirusa, brojni naši sugrađani su hospitalizirani s težim simptomima, a neki su, nažalost, od posljedica koronavirusa i preminuli.

Smatramo da je naša dužnost da zajednički štitimo živote naših sugrađana te da zajednički moramo pridonijeti da epidemiološka situacija u našemu gradu bude povoljna.

Nastavno na to, zajednički možemo zaustaviti pandemiju, izaći iz ove krizne i neočekivane situacije te se vratiti normalnome životu, u kojem će se odvijati normalna gospodarska aktivnosti i u kojem ćemo imati normalne socijalne kontakte koji nam svima nedostaju.

Stoga je u ovom trenutnu vrlo bitno da se suzdržimo od okupljanja, da poštujemo epidemiološke mjere te da budemo primjer odgovornoga ponašanja.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!

Damir Raić,
načelnik Stožera civilne zaštite Grada Metkovića

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije