Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

NATJEČAJ ZA NAJBOLJEG MLADOG POLJOPRIVREDNIKA

Stipe Vuletić iz Opuzena naibolji po izboru čitatelja Jutarnjeg lista

Objavljeno prije

Foto: jutarnji.hr

Foto: jutarnji.hr

Poduzetnik iz Opuzena Stipe Vuletić, sa svojim projektom Mandarinet, najbolji je hrvatski mladi poljoprivrednik prema izboru čitatelja Jutarnjega lista.

Natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika treću godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir, a glavni pobjednik natječaja je, prema odluci stručnog prosudbenog povjerenstva, dvadesetčetverogodišnji Ivan Gašić iz Beketinaca u Osječko-baranjskoj županiji. Bavi se proizvodnjom i preradom kravljeg mlijeka i nagrađen je s 15 tisuća kuna te će u listopadu 2018. Predstavljati Hrvatsku na petom izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koji organizira Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP).

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na natječaj se prijavilo 26 mladih poljoprivrednika te je EPP Stipu Vuletića predstavio kao jednog od 10 poljoprivrednika koji su ušli u uži izbor:

– Stipe Vuletić rođen je 7. 3. 1982. godine. Profesor geografije koji je učionicu zamijenio radom na zemlji u dolini Neretve u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ekološki uzgaja mandarine, klementine, limune i ostale citruse. Kao jedni od pionira ekološkog uzgoja u Dolini Neretve, utrli su put za neke nove perspektive obrade zemljišta i uzgoja agruma. U paleti proizvoda osim sezonskih agruma (njih 8 različitih vrsta) danas imaju i 6 vrsta marmelada, med od cvijeta mandarine i par vrsta slatkiša od mandarine. Projekt Mandarinet – mreža mandarina započeli su 2013. godine kada su uvidjeli mogućnost izravne prodaje mandarina krajnjim kupcima. Pokazalo se kako su kupci zapravo oduševljeni njihovim kvalitetnim proizvodima te su se takvom načinu prodaje počeli priklanjati i drugi proizvođači. S obzirom na to da članovi njegova gospodarstva rade i žive na dvije lokacije, u Opuzenu i Zagrebu, u svoje društveno odgovorno poslovanje uključili su i lokalnu zajednicu te su tako sponzori mnogih edukacijskih, obrazovnih i sportskih događanja u Gradu Zagrebu, kao i mladih sportaša – piše EPP.

Sveznalica 7400xXpx

Nagrada mu je uručena jučer na poljoprivrednoj konferenciji u Muzeju Mimara u Zagrebu.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije