Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DAN RADNIČKIH PRAVA

Sretan Vam praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika!

Objavljeno prije

Danas se obilježava blagdan sv. Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada, dan koji podsjeća na povijesnu borbu radnika za humane i pravedne radne odnose.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

Također, ovaj datum nas podsjeća i na činjenicu da i danas veliki broj građana ne može ostvariti svoja radna prava ili svoje pravo na rad te da kao zajednica trebamo uložiti napore da promijenimo ovo stanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na blagdan sv. Josipa Radnika, čovjeka vjere ‘koji si je svijet rada izabrao kao svoj praznik’, crkva ovim blagdanom odaje posebno poštovanje prema radu jer svojim radom kršćanin ‘pridonosi povijesnom ostvarenju Božje zamisli’. Blagdan podsjeća i na to da se čovjek ostvaruje radom i da radom dobiva potrebno za svakodnevni život, ali i da je čovjeku potreban i odmor te da se nitko ne smije nepravedno okoristiti tuđim radom.

Svima koji danas ne rade želimo da se odmore i da ga provedu u dobrom društvu, a onima koji su danas ipak na svojim radnim mjestima želimo da im smjena prođe u ugodnoj atmosferi!

Šaljite nam svoje fotografije

Praznik rada po navici uvijek nastojimo provesti u prirodi sa dobrim društvom i gradelama. Iako današnja vremenska prognoza najavljuje povremenu i mjestimičnu kišu, mi se želimo nadati najboljem, da će sunce prevladati i da ćemo svi skupa uživati u lijepom vremenu.

Stoga vas ovom prilikom sve pozivamo da nam šaljete svoje fotografije, kako provodite praznik rada, a one najbolje ćemo objaviti u zajedničkoj foto-galeriji.

Svoje fotke možete slati putem našeg Facebook inboxa na stranici Metković NEWS ili na e-mail metkovic.news@gmail.com.

Svojim čitateljima redakcija portala Metković NEWS čestita Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika!

FESTIVAL TRADICIJA 'ĐAKOVO NA NERETVI'

Udruga Život zahvalila svima na donacijama za kupnju mamografa za Dnevnu bolnicu Metković

Objavljeno prije

Udruga oboljelih od malignih bolesti Život – Metković zahvalila je svima koji su svojim donacijama na u petak održanom Festivalu tradicija Đakovo na Neretvi doprinijeli kupnji mamografa za potrebe Dnevne bolnice Metković.

Đakovo na Neretvi!
Volimo i štujemo tradiciju i običaje te nam je čast bila biti dio ove manifestacije.

Hvala organizatorima i pokroviteljima koji su nas uključili i prepoznali potrebu kupnje suvremenijeg mamografa za Dom zdravlja Metković te donirali prikupljene priloge na račun otvoren u tu svrhu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Posebno se zahvaljujemo Gradu Đakovo.

Korak po korak, akcija po akcija i naš cilj će biti dostižan. Ustrajni jesmo i vjerujemo u dobro i pomoć svih ljudi.
Hvala!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije