Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

ĆIKARIJADA

Srećko Barišić pobjednik 14. Svjetskog prvenstva u bacanju čikara u dalj

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U Opuzenu je održana 14. Ćikarijada – svjetsko prvenstvo u bacanju čikara u dalj, a među 27 sudionika prvo mjesto odnio je Srećko Barišić.

Snažnim zamahom Srećko je čikaru bacio 65.11 metara, dok je drugi iza njega bio Josip Prović sa 57.88 metara te Vinko Baja s bačenih 56.63 m. Dalje su ih slijedili Matko Tomas sa 54.50 m, Frane Zonjić sa 55.84 m te Nikola Mikšić sa 53.16 metara.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Za one koji ne znaju kako funkcionira ova manifestacija, sa ‘eko’ strane, naime čikara se napuni pur pjenom da ne može potonuti, a dvojica sa strane stoje u  trupi i skupljaju čikare te dva sudca na dvije obale koji mjere rezultate. Inače, prva Ćikaijada osnovana je davne 2007. godine od strane udruge ‘Santa Valerio’.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije