Ostanimo u kontaktu

MELODIJE HRVATSKOG JUGA 2020.

Nenad Vetma odnio nagradu na festivalu zabavne glazbe u Opuzenu

Objavljeno prije

Nenad Vetma pobijedio je na 27. festivalu zabavne glazbe Melodijama hrvatskog juga – Opuzen 2020. na kojemu su izvedene 22 pjesme, koje kao i prethodnih godina odišu dalmatinsko-mediteranskim ugođajem. Vetmi je pripao i Grand prix Festivala za skladbu “Za tobom je zaplakalo vrime”. Prema mišljenju publike, najbolji je bio Zdravko Škender, dok su prema ocjeni žirija najbolji bili “Trogirski kanti”. Posebnu nagradu direktora Festivala dobili su Trio Gušt i Žera za pjesmu “E moj kume”.

Nastupio je i doajen hrvatske glazbene scene Ibrica Jusić kojemu je uručeno priznanje za dosadašnji doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi.

Uručena je i nagrada koja nosi ime slavnoga tenora Vinka Coce, a koja se dodjeljuje pojedincima ili grupama koji na najbolji način predstavljaju najsjajnije autorske i pjevačke izdanke dalmatinskog izričaja. Ponijeli su je Duje Staničić i klapa AD, piše Slobodna Dalmacija.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević primio predsjednika Udruge lađara Neretve Luku Oršulića

Objavljeno prije

Župan  Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić sastao se u petak u Dubrovniku s predsjednikom Udruge lađara Neretve Lukom Oršulićem, koji je ovom prilikom izvijestio župana o uspješno održanom Maratonu lađa, kao i svim aktivnostima provedenim nakon natjecanja.

Naglasio je da su planovi i pripreme za slijedeću sezonu već u tijeku. Župan se zahvalio predsjedniku Udruge i njegovim suradnicima, što su unatoč pandemiji bolesti COVID-19, uspjeli održati Maraton lađa.

Također je istaknuo važnost izravnog televizijskog prijenosa, kroz koji se osim same utrke koja je dobila novu dimenziju, moglo vidjeti i sve ljepote Neretvanske doline, od Metkovića do Ploča.

”Ovo amatersko sportsko natjecanje u utrci lađa Neretvom, doprinosi promicanju kulture i običaja, kao i važnosti Maratona lađa za razvoj turizma u dolini Neretve, a Županija će kao i do sada organizacijski i financijski  podržavati Maraton lađa na Neretvi”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije