Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

CIJEPLJENJE PROTIV KORONAVIRUSA

Slijedeća pošiljka cjepiva za našu županiju stiže 31. siječnja

Objavljeno prije

Voditelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko- neretvanske županije dr. Mato Lakić najavio je nastavak cijepljenja protiv virusa COVID-19 u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

– Slijedeća je pošiljka cjepiva za našu županiju najavljena za 31. siječnja, ali još ne znamo hoće li upravo tada i koliko će nam doza cjepiva stići. Inače, građani se već sada mogu javljati svojim izabranim liječnicima obiteljske medicine, ali još neko vrijeme neće doći na red za cijepljenje, odnosno sve dok se ne procijepe domovi za starije i zdravstveni radnici. Potom se cijepe osobe starije od 80 godina tako da se građani mogu javiti i čekati svoj red, – naglasio je dr Lakić istaknuvši kako se nada da će ovo cjepivo donijeti ono što želimo kroz 2021. godinu, dobru procijepljenost kako bi bili sigurni da se virus više neće epidemijski širiti.

Sveznalica 7400xXpx

Piše/foto: Dubrovački vjesnik / Tonći Plazibat/CROPIX

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije