Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

'DA JE VIŠE TAKVIH'

Doktorica Nela Sršen dostavila dvije doze Paxlovida ‘Odnesite ga u bolnicu i spasite živote’

Objavljeno prije

Dr. Nela Sršen - Foto: Slavko Midjor/PIXELL

Na Facebooku se proširila objava u kojoj piše da je doktorica Nela Sršen molila jednu osobu da dvije doze Paxlovida, lijeka za COVID-19 koji je u Hrvatskoj još uvijek nedostupan, dostavi nekome u bolnici jer će biti tako biti sretna ako spasi barem dva života.

Naime, smrt istaknutog novinara Vladimira Matijanića otvorila je temu nedostatka upravo tog lijeka u Hrvatskoj.

– Bila je šokirana tragičnim ishodom gospodina Matijanića, pričala je dirljivo i molila da se iskoristi i pomogne potrebnima. Bili smo svi iznenađeni i slušali je. Da li je moguće da ta žena ostavi dvije doze koje će nekome spasiti život? Da nismo vidjeli, ne bi vjerovali. Sjedili smo blizu njenog stola, bili smo znatiželjni i ganula nas je svojim govorom. Bili smo u nevjerici da netko može biti tako brižan i misliti na druge. Svaka joj čast. Da ima takvih liječnika koji odlučuju, ova bi zemlja bila puno drugačija, – piše u Facebook objavi.

Sveznalica 7400xXpx

I sama doktorica Sršen potvrdila je to što piše za Telegram kako je šokirana viješću o smrti Matijanića odlučila da će učiniti sve što može da pomogne. Sjetila se da u Italiji ima dvije doze Paxlovida te je organizirala dostavu do Splita i predala ih osobi koja poznaje puno liječnika u Splitu.

– Imam povjerenja da će doze završiti kod onih kojima su najpotrebnije, dok se u Hrvatskoj ne nabavi taj lijek, – poručila je Sršen.

Dodala je da bi Matijanić možda preminuo i da je dobio lijek, ali da treba učiniti sve što se može da se životi spase, piše Rtl.hr.

NAŠE GORE LIST

Preminuo poznati splitski redatelj videospotova Žare Batinović

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Objavljeno prije

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Poznati splitski redatelj glazbenih spotova Žare Batinović preminuo je jutros u splitskom KBC-u, gdje se od sredine siječnja borio s koronom i upalom pluća, kako Vecernji.hr doznaje od izvora bliskog obitelji. Batinović je izgubio životnu bitku nakon što je skinut s respiratora, počeo je i komunicirati, a baš kad su svi mislili da će izvući, stigle su najgore vijesti.

Kao redatelj je snimio nekoliko stotina glazbenih spotova svim najvećim imenima u regiji poput Gibonnija, Bajage, Olivera, Lukyja, Daleke obale, TBF-a, Severine, Majki, Parnog Valjka i još mnogim drugima. Dobio je nagradu za najbolji spot u 21. stoljeću “Teške boje“.

S Batinovićem smo posljednji put razgovarali devet mjeseci nakon smrti voljenog Olivera, kada je završavao spot za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji je počeo raditi dok je pjevač još bio živ.

Sveznalica 7400xXpx

– Znate što je najzanimljvije? Ja Olivera nisam volija prije nego sam ga upoznao. Bio sam hodajući megafon koji je protiv njega govorija gdje god bi stigao. Ja sam tada bio nitko i ništa, a mislija sam da sam veličina jer sam snimija tri spota. Uvijek sam bio eksplozivna budala i radnja mi je išla brže od mozga. A zašto sam ga mrzija? Zato jer sam se tada družija s glazbenicima koji su očigledno bili ljubomorni na Olivera i blatili su ga iza leđa, a kad su bili s njim u društvu, onda je sve bilo divno i krasno – u svom stilu ispričao nam je Žare koji se s Oliverom konačno upoznao krajem 90-ih. Bila su to vremena kada su se glazbenici često družili, a njih dvojica počela su se susretati u istom društvu.

– Doveo sam ga ispred crkvice svetog Nikole, posjeo na skale, snimija prvu i drugu strofu i refren. Sve je bilo gotovo u 15 minuta. Vidim ja, Oliver me gleda onim svojim “japanskim očima” i šapće mi: “Ajde, priznaj da je skrivena kamera. Ne virujem da smo već gotovi.” Bio je šokiran da smo već gotovi. Tu me odmah zavolija jer svako naše snimanje ne bi trajalo duže – sa smiješkom je ispričao Batinović koje se prisjetio i kako mu se na promociji tog spota Oliverova supruga Vesna posebno zahvalila rekavši mu kako “njen Oliver više nema najgore spotove u zemlji”.

Za Olivera je napravio 15 spotova, dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od šest godina – od 2000. do 2006.

– Prvi i jedini put kad sam nekog molija da mu snimim spot bilo je upravo za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji smo počeli i nismo završili. Zato na ovaj način i želim odati počast velikom umjetniku i konačno završiti taj spot – ispričao je Žare i dodao kako su mu Oliver i Bajaga jedina dva pjevača s ovih prostora s kojima je uživao raditi i koji su ga punili pozitivom, piše Vecernji.hr.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije