Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

'DA JE VIŠE TAKVIH'

Doktorica Nela Sršen dostavila dvije doze Paxlovida ‘Odnesite ga u bolnicu i spasite živote’

Objavljeno prije

Dr. Nela Sršen - Foto: Slavko Midjor/PIXELL

Na Facebooku se proširila objava u kojoj piše da je doktorica Nela Sršen molila jednu osobu da dvije doze Paxlovida, lijeka za COVID-19 koji je u Hrvatskoj još uvijek nedostupan, dostavi nekome u bolnici jer će biti tako biti sretna ako spasi barem dva života.

Naime, smrt istaknutog novinara Vladimira Matijanića otvorila je temu nedostatka upravo tog lijeka u Hrvatskoj.

Sveznalica 7400xXpx

– Bila je šokirana tragičnim ishodom gospodina Matijanića, pričala je dirljivo i molila da se iskoristi i pomogne potrebnima. Bili smo svi iznenađeni i slušali je. Da li je moguće da ta žena ostavi dvije doze koje će nekome spasiti život? Da nismo vidjeli, ne bi vjerovali. Sjedili smo blizu njenog stola, bili smo znatiželjni i ganula nas je svojim govorom. Bili smo u nevjerici da netko može biti tako brižan i misliti na druge. Svaka joj čast. Da ima takvih liječnika koji odlučuju, ova bi zemlja bila puno drugačija, – piše u Facebook objavi.

I sama doktorica Sršen potvrdila je to što piše za Telegram kako je šokirana viješću o smrti Matijanića odlučila da će učiniti sve što može da pomogne. Sjetila se da u Italiji ima dvije doze Paxlovida te je organizirala dostavu do Splita i predala ih osobi koja poznaje puno liječnika u Splitu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Imam povjerenja da će doze završiti kod onih kojima su najpotrebnije, dok se u Hrvatskoj ne nabavi taj lijek, – poručila je Sršen.

Dodala je da bi Matijanić možda preminuo i da je dobio lijek, ali da treba učiniti sve što se može da se životi spase, piše Rtl.hr.

UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA

Na Trgu kralja Tomislava upaljena svijeća mira

Objavljeno prije

Druga je nedjelja Došašća. Na Trgu kralja Tomislava upaljena je druga adventska svijeća, svijeća koja simbolizira mir.

Kako smo prethodno bili podijelili, glazbeno-recitatorski program koji se trebao održati povodom paljenja druge adventske svijeće je otkazan zbog lošeg vremena.

Sveznalica 7400xXpx

 

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije