Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

OPREZA NIKAD DOSTA

Šest znakova da vam netko prisluškuje mobitel

Objavljeno prije

mobiteli

Kažu da uopće nije komplicirano prisluškivati nečiji mobilni telefon. Dokaz je nedavna afera s prisluškivanjem Angele Merkel. Možda niste toliko važni, ali nije isključeno da se netko bavi i vama i vašim mobilnim telefonom. Ako sumnjate u takvo nešto, evo nekoliko „simptoma” da ste među izabranima za prisluškivanje, prenosi Portal oko.

Temperatura baterije
Jedan od vjerojatnih indikatora prisluškivanja je stanje baterije telefona. Opipajte svoj mobilni u vrijeme kada ga ne koristitie – ako je on topao ili čak vruć to znači da se i dalje koristi. Imajte na umu da se toplina pojavljuje uglavnom prilikom korištenja (ili neposredno nakon punjenja) telefona. Sve u svemu, baterija može biti vruća samo u slučaju da je telefon nedavno korišten.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ako „punite” telefon češće nego inače – to je još jedan znak potencijalne prijetnje. Ako niste koristili uređaj češće nego obično, onda vaš telefon koristi netko bez vašeg znanja. Kada se telefon prisluškuje, baterija se mnogo brže istroši.

Prisluškivani mobilni telefon neprestano bilježi razgovore u svojoj okolini čak i ako izgleda da je u stanju mirovanja.

RENT-A-CAR M 740

Napomena: Mobilni telefoni imaju tendenciju da gube maksimalnu razinu rada baterije tijekom vremena. Ako je vaš telefon stariji od godinu dana, kapacitetet baterije se stalno smanjuje, u ovisnosti od intenziteta korištenja.

Isključivanje sa zastajkivanjem
Kada isključujete telefon i primjetite da pozadinsko osvjetljenje dugo gori ili jednostavno, telefon se odbija isključiti, moguće je da ste prisluškivani. Atipično ponašanje telefona uvijek je upozoravajuće. Iako, opisani problemi mogu biti izazvani problemima s hardverom ili softverom telefona.

Čudna aktivnost
Događa li vam se da se na telefonu iznenada upali pozadinsko osvjetljenje ili se same od sebe postavljaju neke aplikacijem ili se uređaj sam isključuje? Čudno ponašanje može biti signal da netko daljinski kontrolira telefon.

Pozadinski šumovi
Kada razgovarate, telefon koji je prisluškivan može „ispuštati zvukove”: nešto poput eha, električno pražnjenja, „klikova”… Doduše, ovo ne mora značiti da ste žrtva „špijuna” – možda se vaš sugovornik nalazi u gradskoj gužvi gdje se svašta čuje. Međutim, ukoliko čujete pulsirajući šum iz svog telefona kada ga ne koristite – to može biti ozbiljan problem.

Smetnje
Ako koristite svoj mobilni telefon u neposrednoj blizini drugih elektronskih uređaja (poput televizora) i on im stvara smetnje, to može biti posljedica prisustva stranih uređaja u kućištu mobilnog telefona. U većini slučajeva smetnje su normalne, ali ako se događaju u trenutku kada ne koristite telefon, to zaista može značiti da vas prisluškuju.

I virus?
Inače, priča se kako „hara” novi virus za Android. Zahvaljujući njemu, onaj čiji je telefon „zaražen” obavi razgovor, „spusti slušalicu”, a onda njegov sugovornik još 10 sekundi može slušati razgovor u okolini „zaraženog” telefona. Dakle, pazite da, recimo, ne završite ljubaznu konverzaciju sa šefom koji vam (naravno) ide na živce, a onda društvu sa kojim sjedite objavite „Opet onaj kreten” ili nešto slično…

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

ŠIROKOPOJASNI INTERNET ZA CIJELU ŽUPANIJU

U Opuzenu potpisan Sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrastrukture širokopojasnog pristupa internetu na području Neretve

Objavljeno prije

_DSC8658

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Opuzena župan Nikola Dobroslavić s gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve potpisao Sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrastrukture širokopojasnog pristupa na području Neretve kojim će se pružiti brzi internet svim domaćinstvima, gospodarskim objektima i institucijama na području Neretve.

Vrijednost cijelog projekta je 30 milijuna eura, odnosno oko 200 milijuna kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Projekt je podijeljen u tri dijela. Prvi je Dubrovnik sa okolicom, od Konavala do Dubrovačkog primorja, drugi je  otoci i poluotok Pelješac, a treće je područje doline Neretve.

Još 2014., nakon Sporazuma o razvoju funkcionalne regije Dubrovačko-neretvanske županije, izrađena je prva ICT strategija u RH u županiji i iz nje dvije mjere projekta, Pametna regija Dubrovačko-neretvanska županijeRazvoj širokopojasne infrastrukture na području DNŽ. S jedinicama lokalne samouprave sporazum je potpisan 28. listopada 2014. Ugovorena je suradnja županije sa slovenskom tvrtkom Prohoturus za izradu plana razvoja širokopojasne infrastrukture i izrađen je za svaku lokalnu jedinicu. Nakon javne rasprave plan je objedinjen na razini županije.

RENT-A-CAR M 740

Kako bi se povukla sredstva iz EU, sva tri područja zasebno će se prijaviti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a nakon današnjeg potpisa sporazuma nositelj plana i prijavitelj projekta za dolinu Neretve grad Opuzen. DUNEA i županija ostaju koordnatori projekta za sva tri područja.

Župan Dobroslavić rekao je da je županija među prvima u Hrvatskoj išla u razradu ovog projekta, ali je zbog procedure izgubla prednost te će se natječaj na državnoj razini raspisati nakon ljeta.

– U utakmicu ćemo, vjerojatno, ići s mnogima. No, mi ćemo, naravno, tu tražiti svoje šanse – rekao je župan Dobroslavić.

Ravnateljica DUNEA-e Melanija Milić rekla je da je projekt za dolinu Neretve vrijedan 8 milijuna i 655 tisuća eura.

– Računamo da će natječaj do kraja godine biti otvoren i da ćemo prijaviti projekt Neretva na sam natječaj koji će raspisati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, financirat će se iz kohezijskoh fonda, iz fonda za regionalni razvoj RH. Tu je dosta projekata na nivou cijele Hrvatske, projekt pokriva bijela područja, a to su ona područja gdje ne postoji komercijalni interes za privatni sektor. Dolina Neretve je cijelo područje koje će pokriti ovaj projekt. Vrijednost za dolinu Neretve je 8 milijuna i 655 tisuća eura. To je procjenjena vrijednost, a točnu vrijednost znat ćemo nakon izrade glavnog projetka – rekla je Milić.

Početkom sljedeće godine trebala bi se provesti evaluacija projekta, a procjenjeno je da će cijeli projekt biti oko 30 milijuna eura.

Župan Dobroslavić smatra da će projekt biti od velike koristi za županiju.

– On će donijeti veliki benefit svim našim područjima ako uspijemo u toj prijavi jer će brzi internet biti u svakom domaćinstvu i na svakoj adresi bilo gospodarskog subjekta, bilo neke institucije, a znamo koliko je važno danas imati brzi internet i čak je dokazano da širokojasni pristup brzim internetom da izravno utječe na povećanje bruto domaćeg proizvoda – rekao je župan.

Ispod možete pogledati izjave župana Dobroslavića i gradonačelnika Opuzena Ive Mihaljevića o potpisivanju sporazuma koje smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice.

Tekst/Foto: Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije