Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RJEŠAVANJE DOTRAJALE INFRASTRUKTURE

Prvi ‘europski novci’ stigli u Općinu Zažablje

Objavljeno prije

Zažablje, Europski novci (1)

Načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga u ponedjeljak je, 16. travnja, s misnistricom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potpisala ugovor o sufinanciranju za projekt Rekonstrukcije javne rasvjete u Općini Zažablje, a od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila je Odluku o prihvatljivosti za ulaganje u izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine Zažablje, te su tako Općini Zažablje po prvi put odobrena sredstva iz europskih fondova.

Kako bi općina dobila Odluku o prihvatljivosti za ulaganje u izmjene i dopune prostornog plana, u srpnju, 2017. javila se na Natječaj za provedbu Podmjere 7.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti – provedba tipa operacije 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela odluku o Zažablju kao prihvatljivom korisniku i dodijelila najviši iznos potpore koji iznosi 243.125,00 kn.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ugovor o sufinanciranju za projekt Rekonstrukcije javne rasvjete u Općini Zažablje s ministricom Žalac potpisan je u zagrebačkom hotelu Panorama što su Zažablju prvi novci iz takvog programa. Cilj projekta je povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje troškova javne rasvjete, jer je postojeća mreža javne rasvjete temeljena  na staroj tehnologiji izbojnih žarulja, te je veliki potrošač skromnog proračuna Općine. Realizacijom projekta se očekuje smanjenje troškova potrošnje za cca. 60 %. Projekt je ukupne vrijednosti 460 tisuća kuna, a općina je dobila 200 tisuća kuna te će ostatak sama financirati.

Načelnica Maja Vrnoga rekla je da je drago što se trud isplatio i da se s aktivnostima u sklopu projekata kojima bi se trebao riješiti problem ravjete u općini kreće odmah.

Zažablje, Europski novci (2)– Jedan od velikih nedostataka u općini je osvjetljenost ulica. Jučer je potpisan ugovor s ministricom Žalac i odmah nakon potpisa ugovora krećemo u postupak nabave s izborom najboljeg dobavljača i kreće se u proceduru izmjene. Odradit će se u dvije faze s obzirom na iznos sredstava koje smo dobili za projekt. Prvi dio sredstava je za izmjene i dopune prostornog plana i to su prvi europski novci u općini. Drugi je projekt za rekonstrukciju javne rasvjete Općine Zažablje. Podjelit ćemo ga u dvije faze i aplicirali smo na još 3-4 projekta i nadamo se da će ovih dana biti povoljno rješeni. Drago mi je da je trud urodio plodom. Radimo sve da iskoristimo sve mogućnosti koje poticajni fondovi pružaju – rekla je Vrnoga.

Općina Zažablje bi putem prijavljenih fondova trebala riješi dotrajalu infrastrukturu, čime bi se napokon riješili mnogi nedostatci i poboljšao život građana u općini.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije