Ostanimo u kontaktu

U SPOMEN NA SINA ROKA PLIVA DO 50 OTOKA

Ribafish: ‘Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim’

Objavljeno prije

Zagrebački novinar i kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish danas je iz Dubrovnika krenuo na avanturu kojom želi ostvariti nikad završen životni projekt svojeg sina Roka.

Započeo je projekt RokOtok u kojem Domagoj Jakopović Ribafish pliva za svojeg sina Roka čija je životna avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini, a jedan od snova bio mu je da sa svojim ocem upozna sve hrvatske otoke. U spomen na njega, Ribafish je odlučio plivanjem spojiti svih 50 nastanjenih hrvatskih otoka, ali ne samo otoke već roditelje, djecu, prirodu, putovanje i avanturu.

– Doživio sam najgoru noćnu moru jednog roditelja. Dao bih sve na svijetu da ga mogu još jednom zagrliti.
Ne mogu, no zato svijetu mogu vratiti sve ono što mi je ostavio u nasljedstvo, ono što sam ispravno naučio tek kroz njega – a to je kako voljeti, biti potpuno svoj, uživati u trenutku i smijati se. Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim – jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju – izjavio je prije velike avanture koju je podijelio na nekoliko etapa.

U onoj ovogodišnjoj odlučio je krenuti s plaže Lapad u Dubrovniku s koje se otisnuo prema Koločepu, a plan je obići 17 otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute, od koje će odstupati samo u slučaju vremenskih nepogoda.

Izvor: gloria.hr

Foto: Božo Radić / Hanza Media i privatna arhiva

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su četiri slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj osobi muškog spola i tri osobe ženskog spola, od kojih su dvije iz Metkovića, jedna iz Dubrovnika i jedna osoba koja nema prebivalište u našoj županiji.

Izliječene su tri osobe: jedna iz Dubrovnika, jedna iz Metkovića te jedna osoba koja nema prebivalište u našoj županiji.

U posljednja 24 sata obrađena su 293 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 79 379 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su četiri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 184 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije, od toga dvije na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 819 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije