Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKI PROJEKT 'CEKOM'

Regionalna agencija DUNEA sudjelovala na radionici Baskijskog kulinarskog centra

Objavljeno prije

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA Franica Miloš, Olja Ljubišić i Mirela Raič te predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije Ana Orlović sudjelovale su, uz Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik te Sveučilište u Dubrovniku, u izradi strategije i akcijskog plana Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik (RCK DU) koju je predvodio Baskijski kulinarski centar.

Trodnevnu interaktivnu radionicu ispred jednog od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara na svijetu, vodili su chef i stručnjak za vođenje restorana Michelangelo Cestari, stručnjakinja za prehrambenu tehnologiju i marketing Izaskun Zurbitu te jedna od voditeljica BCC-a Idoia Calleja. Na radionici su definirane vrijednosti centra među kojima je očuvanje eno i gastro baštine, posebno imajući na umu da je UNESCO zaštitio mediteransku prehranu kao svjetsku kulturnu baštinu te umijeće suhozidne gradnje neophodne za kreiranje dolaca na krškom terenu. Istaknula se i važnost prelaska na ekološku proizvodnju proizvoda kao što je malostonska kamenica koja je ranije ove godine dobila zaštićenu oznaku izvornosti.

U sklopu radionice, sudionici su imali priliku i razgovarati s Johanom K. Dalom iz Ugostiteljske škole u Kopenhagenu koji je opisao dugu i zahtjevnu prilagodnu škole novom konceptu nordijske kuhinje u čijoj je srži lokalno proizvedena sezonska organska hrana.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik radionice je organizirala u sklopu uspostave RCK DU za koji Regionalna agencija DUNEA pruža tehničku i stručnu podršku u provedbi u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ koji je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Otkazan koncert Klape Iskon, grupe Silente, sajam povodom blagdana Gospe Snježne u Vidu, …

Objavljeno prije

Zbog pogoršane epidemiološke situacije te sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, došlo je do promjena u programu Metkovskoga ljeta, a neki događaji su otkazani.

Otkazano je:

 • kolovoza / Gradski park – Druženje s Disney junacima
 • kolovoza / Vid – koncert Klape Iskon
 • kolovoza / Vid – sajam povodom blagdana Gospe Snježne
 • kolovoza / Gradski park – koncert grupe Silente
 • Od 12. do 14. kolovoza / Gradski park – manifestacija Dani neretvanske kneževine

Sva događanja Ustanove za kulturu i sport Metković koja su organizirana tijekom idućega tjedna u Gradskome parku prebačena su na Ljetnu scenu GKS-a, a održat će se u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama propisanim za kulturne događaje.

 • utorak, 3. kolovoza u 20 sati – predstavljanje romana za djecu „Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment“, autora Damira Hoyke
 • srijeda, 4. kolovoza u 20:30 – predstava za djecu „Produkcije Z“ – „Mudra glava maloga mrava“

Također, sva događanja Ustanove za kulturu i sport Metković, a za koja vrijede posebne preporuke propisane od strane Nacionalnoga stožera civilne zaštite, održavaju se kako su i planirana:

 • kolovoza u 21 sat, Ljetna scena GKS-a – predstava “Muškarci.hr”
 • kolovoza, u 20 sati, Galerija GKS-a – izložba slika prof. Zorane Vekić
 • kolovoza u 21 sat, Terasa Ljetne scene GKS-a – jazz koncert Ivan Bonačić kvartet
 • od 9. do 11. kolovoza, Gradski park – Likovna kolonija
 • kolovoza u 21 sat, Galerija GKS-a – koncert klasične glazbe Našata Antoniazzo i Mia Elezović
 • kolovoza u 21 sat, Terasa ljetne scene GKS-a – koncert Tereze Gabrić
 • kolovoza u 20 sati, Galerija GKS-a – predstavljanje knjige “Zalazak” Ivana Nadila

U slučaju eventualnih dodatnih izmjena u programu, građani će biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije