Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

OBAVIJEST O NAPRETKU RADOVA

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković

Objavljeno prije

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama, kao i na crpnim stanicama, te nastavak radova na asfaltiranju u Ulici Ive Lole Ribara i Ulici oca Ante Gabrića.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 13. do 19. studenoga 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Sveznalica 7400xXpx

Radovima je trenutno obuhvaćeno 11 ulica, te 1 crpna stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Mlinskoj ulici vršeni su radovi na fekalnom kolektoru, dok je Put Narone bio pod radovima sanacija rubnjaka i betonskih površina.

Radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora izvodili su se u Ulici kneza Trpimira, a u Zagrebačkoj ulici su se odvijali radovi na izvedbi fekalnog kolektora, te izmještanju instalacija HEP-a.

Crpna stanica “Struga” bila je pod radovima na armiranju i betoniranju zidova crpnog bazena i uljevnog okna.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulicama Andrije Kačića Miošića i Ive Lole Ribara izvodili su se radovi na izvedbi fekalnog kolektora, dok je u Ulici Paška Baburice izveden je asfaltni sloj.

Asfaltiranje odvojka izvedeno je u Dubrovačkoj ulici, a Ulica Petra Krešimira IV bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora, SDNU kabelske kanalizacije i  novog vodoopskrbnog cjevovoda.

Nastavak radova na izmještanju PVC oborinske odvodnje i izvedbi kabelske kanalizacije odvijao se u Ulici Ilije Bošnjaka, dok je u Ulici oca Ante Gabrića izvedeno asfaltiranje.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 143 m
  • postavljanje SDNU – kabelske kanalizacije – 66 m.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI

Marin Talajić dobio Dekanovu nagradu za izvrsnost

Objavljeno prije

Marin Talajić, student pete godine Medicinskog fakulteta u Rijeci dobio je Dekanovu nagradu za izvrsnost. Još jedan dokaz da učenici gimnazije Metković pristižu zavidne rezultate na željenim fakultetima.

Marin se inače od rane mladosti bavi raznim sportovima, nogometom, trčanjem polumaratona, veslanjem na Maratonu lađa za ekipe Crnog puta i Komina, a trenutno aktivno igra nogomet u  klubovima Primorsko-goranske županije.

Čestitamo!

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije