Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

ČISTOĆA METKOVIĆ

Projekt izgradnje Kompostane Metković uspješno se privodi kraju

U prostorijama Čistoće Metković d.o.o. jutros je održana konferencija za medije na kojoj je direktor g. Tomislav Jakić sa zadovoljstvo izvijestio skori uspješan završetak projekta izgradnje Kompostane Metković koji se očekuje do kraja ovog mjeseca

Objavljeno prije

Čistoća Metković d.o.o. sa zadovoljstvom objavljuje skori uspješan završetak projekta izgradnje Kompostane Metković koji se očekuje do kraja ovog mjeseca.

Projekt, čija je ukupna vrijednost iznosila 24.425.048,92 kn / 3.241.761,09 EUR, obuhvaćao je izgradnju Kompostane. Nadzor radova je povjereni zajednici ponuditelja GEOPROMING d.o.o. iz Metkovića i Sedra Consulting d.o.o. iz Zagreba., dok je ugovor o izvođenju radova potpisan 23.2.2022., a izvođač radova je zajednica ponuditelja Texo Gradnja d.o.o. iz Mlina i Trag d.o.o. iz Dubrovnika.

Vrijednost ugovornih radova iznosi 15.999.944,49 kn, dok su dodatne usluge obuhvaćene ugovorima o nadzoru (395.000,00 kn), upravljanju projektom (228.000,00 kn), promidžbi i vidljivosti (98.038,80 kn), te ugovorenoj opremi (4.314.165,00 kn).

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Ovaj projekt nije samo infrastrukturni pothvat, već je i ključna inicijativa za promicanje svijesti o važnosti kompostiranja u zajednici. Kompostiranje ima ogroman potencijal za smanjenje ekološkog otiska, poticanje održivog života i očuvanje prirodnih resursa. Također, ovaj projekt ima ključnu ulogu u održivom gospodarenju otpadom našeg grada, pridonoseći smanjenju količine odloženog biootpada na odlagalištu otpada Dubravica. Nakon puštanja u pogon, očekujemo smanjenje od oko 2.500 tona biootpada godišnje, – izjavio je Tomislav Jakić, direktor tvrtke Čistoća Metković d.o.o.

Faza uporabne dozvole je trenutno u tijeku, a službena primopredaja očekuje se do kraja ovog mjeseca. Projekt je također obuhvatio nabavu suvremenih strojeva za drobljenje, prevrtanje i prosijavanje biootpada, čime se postiže učinkovito razdvajanje i obrada materijala. Puštanjem u pogon ovih strojeva, očekuje se smanjenje odlaganja na odlagalištu Dubravica od oko 2.500 tona biootpada godišnje, što će značajno doprinijeti smanjenju pritiska na postojeće odlagalište.

Sveznalica 7400xXpx

Zahvaljujemo Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, projektantskom uredu PANGEO Projekt d.o.o., te svim partnerima koji su sudjelovali u ovom važnom projektu.

Sve aktivnosti mogu se pratiti na web stranici projekta: www.kompostana.cistoca-metkovic.hr.

Projekt „izgradnja kompostane Metković“  traje 40 mjeseci, ukupne vrijednosti  3.241.761,09 €, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 50%, a preostalih 50% je iz vlastitih sredstava Čistoće Metković d.o.o.

MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI

Marin Talajić dobio Dekanovu nagradu za izvrsnost

Objavljeno prije

Marin Talajić, student pete godine Medicinskog fakulteta u Rijeci dobio je Dekanovu nagradu za izvrsnost. Još jedan dokaz da učenici gimnazije Metković pristižu zavidne rezultate na željenim fakultetima.

Marin se inače od rane mladosti bavi raznim sportovima, nogometom, trčanjem polumaratona, veslanjem na Maratonu lađa za ekipe Crnog puta i Komina, a trenutno aktivno igra nogomet u  klubovima Primorsko-goranske županije.

Čestitamo!

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije