Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

OBAVIJEST O NAPRETKU RADOVA

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković

Objavljeno prije

Foto: Dubrovačka ulica, Metković / Potkraj

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama, nastavak elektroradova na Crpnim stanicama kao i radova na asfaltiranju.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 18. do 24. rujna 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Sveznalica 7400xXpx

Radovima je trenutno obuhvaćeno 15 ulica, te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U ulicama Marka Marulića i Matije Gupca izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Postavljanje i niveliranje LŽ poklopaca na oknima trase kolektora odrađeno je u Industrijskoj ulici, dok je u Ulici sv. Ćirila i Metodija izvršena priprema površina za betoniranje.

U Ulici kneza Trpimira izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora, dok je na Crpnoj stanici “Struga” odrađena sanacija propuštanja stupnjaka.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici kneza Domagoja odrađena je priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje nosivog sloja, dk se u Ulici Ante Starčevića  radilo na na kućnim priključcima odvodnje.

Priprema nosivog tamponskog sloja i asfaltiranje izvodila se u Ulici don Radovana Jerkovića, dok su ulice Paška Baburice i Ive Lole Ribara bile pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora.

Nastavak radova na izgradnji fekalnog kolektora, te izvedba novog vodoopskrbnog cjevovoda odvijale su se u Ulici oca Ante Gabrića.

Ulica Petra Krešimira IV bila je pod radovima na pripremi nosivog tamponskog sloja. Također se vršilo asfaltiranje i postavljanje SDNU kabelske kanalizacije na jednoj dionici, te radovi na izgradnji fekalnog kolektora na drugoj dionici ulice.

Na predjelu Jasline, te u Ulici Lovre Matića vršena je izvedba tamponskog nosivog sloja, podizanje LŽ poklopaca, dok su se u Ulici Ilije Bošnjaka obavljali radovi na izgradnji kolektora.

Na Crpnoj stanici “Tisno”  obavilo se postavljanje crpki, mješača te izvedba elektro radova.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 136m
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 24 m
  • postavljanje SDNU-a – 115 m
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 12 kom
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 11 kom

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije